...
Sealed Air säljer Cryovac + två fabriker till Færch Plast
”Samgåendet innebär en unik möjlighet för båda parter”, säger Færch Plasts VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

Danska plastförpackningsbolaget Færch Plast A/S, med huvudsäte i Holstebro, har köpt USA-bolaget Sealed Air Corporations europeiska verksamheter inom livsmedelstråg. Förvärvet, som genomfördes i början av november, innefattar två tillverkningsenheter i brittiska Poole och spanska Buñol. I affären ingår också att Færch Plast övertar Sealed Airs väl inarbetade varumärke Cryovac, som i mer än 50 år försett den globala livsmedelsindustrin med innovativa lösningar inom framförallt packning av färskt kött i så kallade skin- och vakuumförpackningar.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att övertagandet av det engelska och spanska bolaget samt av varumärket Cryovac i kombination med Færch Plasts marknadsledande position ger möjlighet att erbjuda kunderna ett ännu större och starkare produktsortiment. Fabriken i Spanien innebär dessutom att Færch Plast stärka sin närvaro i dessa delar av Sydeuropa.

”Vi imponeras av det omfattande produktsortimentet vi ser hos Sealed Air i Poole och Buñol och vi tror att samgåendet med Færch Plast innebär en unik möjlighet för båda parter”, säger Færch Plasts VD och koncernchef Lars Gade Hansen i en kommentar.

De två förvärvade fabrikerna i Poole och Buñol har cirka 250 anställda och en sammanlagd omsättning på omkring 350 miloner danska kronorf

Færch Plasts förvärv av Sealed Air-fabrikerna ochg varumärket Cryovac är bolagets andra stora förvärv i år. I april köpte man nämligen brittiska företaget Anson Packaging Ltd, som tillverkar termoformade plastförpackningar till i första hand den brittiska livsmedelsindustrin (läs HÄR!).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-11

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK