...
Trots årstiden: Stora Enso lockar med sommarjobb!
Sommarjobbet på Stora Enso Skoghalls bruk ledde till en utbildning till processtekniker och ett fast jobb på bruket för 21-åriga Lina Westberg.
”Att sommarjobba hos oss på Stora Enso är en möjlighet att få uppleva och utvecklas i en hållbar framtidsbransch”, säger personalchef Lars Häggström.

Att sommarjobba på något av Stora Ensos svenska bruk kan vara en bra inkörsport till fast anställning och till en karriär inom skogs- och pappersindustrin. Och trots den pågående kalla årstiden, så går Stora Enso redan nu ut och lockar med att det år 2016 kommer att finnas 600 sommarjobb tillgängliga på koncernens bruk och anläggningar runt om i Sverige. Att man annonserar om sina sommarjobb redan nu, beror dock helt enkelt på att man vill ha in ansökningar så snart som möjligt – sista ansökningsdag är nämligen den 24 januari 2016.

Sommarjobben finns på en rad orter, från Gävle i norr till Kristianstad i söder och inom flera olika verksamhetsområden, allt från produktion och underhåll till laboratorier och marknad.

”Att sommarjobba hos oss på Stora Enso är en möjlighet att få uppleva och utvecklas i en hållbar framtidsbransch. Sommarjobben ger värdefull arbetslivserfarenhet och är en bra start i arbetslivet. Vi erbjuder många spännande yrken och karriärmöjligheter inom vårt globala företag, som nu är under omvandling från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material. Vi hoppas det är många som tar chansen och söker sommarjobb hos oss på Stora Enso”, säger Lars Häggström, personalchef, Stora Enso.

Fördelning av de 600 sommarjobben inom Stora Enso i Sverige ser ut så här (Med reservation för att antalet sommarjobb per bruk kan komma att förändras något): 
Fors Bruk, Avesta: 100 sommarjobb 
Hylte Bruk, Halmstad: 50 sommarjobb 
Kvarnsvedens Bruk, Borlänge: 100 sommarjobb 
Nymölla Bruk, Kristianstad: 150 sommarjobb 
Packaging (Jönköping, Skene, Vikingstad): 50 sommarjobb 
Skoghalls Bruk, Karlstad: 100 sommarjobb 
Skutskärs Bruk, Gävle: 50 sommarjobb

Det finns många, som sommarjobbat hos Stora Enso, som sedan fortsatt inom branschen och även inom Stora Enso-koncernen. En av dem är 21-åriga Lina Westberg, som nu är fast anställd vid Stora Enso Skoghalls bruk som processtekniker.

Lina ville egentligen bli arkitekt, men en praktikplats och ett sommarjobb på Skoghalls bruk för några år sedan ändrade på de planerna! Hon insåg under praktiken och sommarjobbet, att hon gärna skulle vilja fortsätta inom skogsindustrin. Men för att öka möjligheterna till ett fast jobb, så förstod hon att det gällde att vidareutbilda sig. Lina fick tips om ProcessteknikerutbildningenKarlstads Teknikcenter
”Den passade mig perfekt, eftersom den var skräddarsydd för massa- och pappersbranschen. Det lockade också att det var så mycket praktik och ett nära samarbete med näringslivet”, säger Lina Westberg.

I våras tog Lina sin examen från den tvååriga utbildningen i Karlstad – och tack vare sommarjobbet samt praktikperioder på Skoghalls Bruks under utbildningen hade hon fast jobb på Stora Enso redan innan sin examen!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Pappersbruk Personal Skoghall Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK