...
Etikettföretaget Nordvalls effektiviserar och varslar
”Vi befinner oss i en stor förändringsprocess”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Ledande etikettleverantören Nordvalls, med huvudsäte i skånska Sjöbo, meddelar att man som en följd av omställningsprocessen i branschen och en svagare efterfrågan på marknaden effektiviserar verksamheten och att man har lagt ett varsel om uppsägning för tio personer vid anläggningen i Sjöbo samt tre i Kungälv. Personalen är informerad och förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

”Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserie och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Därför befinner vi oss i en stor förändringsprocess, där vi måste fokusera på områden, där vårt kunnande skapar mervärden för våra kunder”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Samtidigt satsar Nordvalls vidare för att skapa en förbättrad konkurrenskraft.

”Nordvalls har på mindre än ett år investerat närmare 30 miljoner kronor. Vi är Sveriges största etikettproducent och har den modernaste digitalavdelningen med två nya HP 6800 tryckpressar och tillhörande efterbearbetningsutrustning”, säger Patrik Jenemark.

-----------------------------------------------------
Nordvalls är ett familjeföretag i tredje generation. Idag är man drygt 110 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor. Försäljning och produktion äger rum i Sjöbo och Kungälv. Företaget har även försäljningskontor i Jönköping, Stockholm och Falun samt i Hamburg, Tyskland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Nordvalls Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK