...
EU:s farhågor satte stopp för Walki/Mondi-affären
”Nu förblir affärsområdet Industrial Packaging en viktig del i Walkis strategi“, säger Leif Frilund.

Det blir ingen försäljning av finska Walkis affärsområde Industrial Packaging till förpackningskoncernen Mondi! EU-kommissionens invändningar fick Mondi att säga upp köpeavtalet.
Det var i maj i år, som Walki Group slöt ett avtal med Mondi Group om försäljning av Walkis fabriker i Jakobstad, Finland och i Wroclaw, Polen. Affären blev föremål för konkurrensprövning av EU-kommissionen, som uttryckte farhågor om affärens inverkan på konkurrenssituationen.


Walki skriver nu i ett pressmeddelande att avsevärd tid och möda har ägnats åt att diskutera olika lösningar, för att undanröja kommissionens farhågor, men att ingen tillfredsställande lösning har kunnat uppnås. Mondi har därför beslutat att dra tillbaka sin ansökan till kommissionen och säga upp köpeavtalet.

”Affärsområdet Industrial Packaging; inkluderande både Jakobstad och Wroclaw, förblir en viktig del av Walkis strategi. Walki förbinder sig att utveckla alla sina fabriker i Finland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland och Kina” skriver Walkis VD och koncernchef Leif Frilund i pressmeddelandet..


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Mondi Walki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK