...
Extra julklappspengar till Rottneros aktieägare
Lagom till jul regnar det extrapengar på Rottneros aktieägare – drygt 61 miljoner kronor delas ut i en extra aktieutdelning.
Både Rottneros VD Per Lundeen, t.v., och interimistiske ekonomidirektören Krister Lindgren, har anledning att vara glada över koncernens förbättrade resultat.

Som tidigare noterats går det allt bättre för Rottneros. Ja, t.o.m. så bra att man beslutat om extra utdelning till aktieägarna – pengar som betalas ut lagom till jul..!
Den extra utdelningen – en så kallad efterutdelning –  beslutades av en extra bolagsstämma i går, den 16 december, och bestämdes till 40 öre per aktie, vilket totalt innebär en extrautdelning på drygt 61 miljoner kronor. Den nu beslutade extrautdelningen är lika stor som den aktieutdelning för verksamhetsåret 2014, som beslutades av bolagsstämman vid ordinarie årsstämma i mars i år.


Rottneros skriver i ett pressmeddelande att beslutad avstämningsdag för erhållande av extrautdelningen är fredagen den 18 december 2015 och att utdelningen beräknas utbetalas onsdagen den 23 december, dvs dagen före julafton.

Rottneros-koncernen, som, förutom moderbolaget Rottneros AB, består av dotterbolagen Rottneros Bruk AB och Vallviks Bruk AB samt råvaruanskaffningsbolaget Rottneros Baltic SIA i Lettland, har omkring 250 anställda och omsatte verksamhetsåret 2014 cirka 1,5 miljarder kronor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Övrigt Rottneros Vallvik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK