...
Två svenska förpackningar bland 194 WorldStar-vinnare
Smurfit Kappa Swedens ”Safe Storage Corner” belönades med WorldStar.
DS Smiths “Tork Carry Box” är lätt att öppna, bära och återvinna.

Globala förpackningstävlingen WorldStar Awards 2016, som arrangeras av World Packaging Organisation (WPO), är avgjord. Av 293 anmälda bidrag utsåg juryn 194 vinnare. Två av dessa kom från Sverige.
Den 19 personer stora WorldStar-juryn utsåg vinnarna vid ett tvådagarsmöte i Mumbai, Indien i oktober, men det är först nu i december, som man presenterar vinnarna.


293 förpackningar var anmälda till tävlingen och samtliga var kvalificerade att deltaga i WorldStar Awards genom att de vunnit tävlingar anordnade av sina respektive länders eller regioners officiella förpackningsförbund.

Av de 293 anmälda förpackningarna utsåg juryn 194 bidrag i tio kategorier som vinnare av WorldStar. Länder med flest vinnare var Storbritannien (15), USA (14), Kina (14) samt Österrike (13), Turkiet (13) och Japan (13).
Av bidrag från Norden gick två WorldStar till Sverige respektive Danmark, medan Norge och Finland fick nöja sig med vardera en WorldStar.

Endast två vinnande svenska förpackningar kan synas lite, men eftersom endast två svenska bidrag utsågs till vinnare av den gemensamma nordiska utmärkelsen ScanStar tidigare i år (och därmed var kvalificerade till WorldStar) så kan man konstatera att den svenska utdelningen var hundraprocentig..!
 
De två vinnande svenska förpackningarna korades i kategorin “Transport” och bestod av wellpappbaserade lösningar från DS Smith respektive Smurfit Kappa Sweden.

Förpackningen från DS Smith heter ”Tork Carry Box” och är en wellpapplåda för transport och hantering av SCA:s Tork-produkter. När förpackningen erhöll den skandinaviska utmärkelsen “ScanStar” skrev juryn bl. a.: ”Tork Carry Box får en ScanStar för sin väldesignade konstruktion med en genomtänkt lösning där man tar hänsyn till de dagliga användarnas ergonomi. Speciellt intressant är hopfällningen av lådan via nya handgrepp i botten av den. Lätt att öppna, lätt att bära och lätt att återvinna.”

Den WorldStar-vinnande svenska förpackningen från Smurfit Kappa heter ”Safe Storage Corner” och är en enkel men genial designförändring av en wellpapplåda, där man kan skapa ett extra litet skyddat utrymme i ett av lådans hörn. Utrymmet kan användas för att packa mindre och skarpa föremål, som annars under transport kan skada det övriga innehållet i lådan. Det skyddande hörnet skapas automatiskt, när wellpapplådan reses.


Vid WPO-mötet i Mumbai utsåg juryn även kandidater till de prestigefyllda utmärkelserna ”President´s Award”, ”Sustainability Award” och ”Marketing Award”. Vinnarna av dessa utmärkelser kommer att presenteras i januari.

Den sedvanligt högtidliga utdelningen av WorldStar-utmärkelserna kommer att äga rum i Budapest, Ungern i slutet av maj 2016 i samband med en internationell förpackningskonferens.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging förpackningstävling Scanstar Smurfit Kappa Well Wellpappförpackningar World Star WPO

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK