...
Metsä Board har nu fått ännu ett miljöerkännande
Metsä Board har fått ledarskapsstatus i CDP:s Global Forest Programme för sitt ansvarsfulla miljö- och skogsabete.

Finska kartongproducenten Metsä Board, som ingår i Metsä Group, har den senaste tiden fått flera erkännande av den internationella, icke-vinstdrivande organisationen CDP (tidigare Carbon Disclosure Project) för sitt miljöarbete
Tidigare i höst har Metsä Board uppmärksammats av CDP för såväl sin ansvarsfulla användning av vatten i produktionen som för klimatförbättrande åtgärder. Och nu i dagarna har man i CDP:s 2015 Global Forest Programme fått status som ett ledande företag inom materialsektorn.


CDP lanserade sin 2015 Global Forest ReportGlobal Landscapes Forum i Paris, vilket sammanföll med FN:s nyligen avslutande klimatkonferens i Paris.

Utmärkelsen till Metsä Board kom efter en utfrågning, där 180 företag besvarade CDP:s frågor om skog och skogsbruk. Av de 180 företagen erhöll endast nio stycken ”ledarskapsstatus”.

--------------------------------------------
CDP är en internationell icke vinstdrivande organisation, som erbjuder det enda globala systemet för företag och städer att mäta, beskriva, hantera och dela vital miljöinformation. CDP arbetar med marknadsaktörer, innefattande 822 institutionella investerare med tillgångar på 95 biljoner USD, för att motivera företag att informera om deras påverkan på miljö och naturresurser samt arbeta för att minska den. Mer än 5.500 företag har offentliggjort miljöinformation genom CDP under 2015. CDP har globalt den största samlade informationen av primärdata om risker för klimatförändringar, vatten och skog och ställer informationen till förfogande för strategiska affärs-, investerings- och policybeslut.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CDP Metsä Board Miljö

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK