...
Tetra Pak har signerat COP21-åtagandet från Paris
”Det viktiga är nu att varje företag vidtar de åtgärder, som man åtagit sig”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson.

Tetra Pak är ett av många företag och organisationer, som nu undertecknat åtagandet att bidra till åtgärder för att förbättra miljön och motverka klimatförändringar, som antogs vid klimatmötet i Paris och som går under beteckningen COP21.
Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att man med signerandet av COP21 bekräftar och stärker sitt långvariga engagemang för att ta initiativ att tackla klimatförändringarna.


”Vi ser nu hur många näringslivsorganisationer, inklusive vår egen, underteckna detta åtagande och det är ett enormt steg framåt när det gäller att ta itu med denna i högsta grad närvarande och allt viktigare fråga. Men ett undertecknande är inte tillräckligt. Det viktiga är nu att varje företag vidtar de åtgärder, som man åtagit sig, och anpassar sina organisationer till behovet att saker och ting nu måste göras annorlunda”, säger Tetra Paks VD och koncernchef  Dennis Jönsson.

Tetra Pak, liksom deras kunder, har länge fokuserat på att finna vägar för att minska sin egen miljöpåverkan., I allt från inköp av grundmaterial till energieffektiviteten i process- och förpackningslinjer har Tetra Pak ständigt stävat efter att förbättra sin prestanda och driva en hållbar verksamhet.

År 2011 satte Tetra Pak upp ett mål för att begränsa sina koldioxidutsläpp. Kontrollerade data visade att Tetra Pak år 2014 hade minskat sina totala koldioxidutsläpp med 16 procent, jämfört med värdena år 2010 – och detta trots att företaget under samma tidsperiod ökat sin produktion med 14 procent.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
COP21 Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK