...
Invigning av Stora Ensos innovationscenter för biomaterial
Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström klipper, medan närings- och innovationsminister Mikael Damberg håller invigningsbandet sträckt.
Karl-Henrik Sundström och Mikael Damberg i glatt samspråk med innovationscentrets forskningschef Heidi Saxell.

Stora Enso har nu officiellt invigt sitt innovationscenter för biomaterial i Stockholm i närvaro av VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Stora Ensos innovationscenter för biomaterial kommer att omfatta forskning, applikationer, affärsutveckling och strategisk marknadsföring. Genom att ersätta fossilbaserade produkter med förnybara lösningar från biomassa, exempelvis trä, fokuserar centret på samhällsutmaningar som klimatförändringar, ökad urbanisering samt frågor om vatten- och markanvändning.


”Innovationscentret i Stockholm är ytterligare ett viktigt steg i Stora Ensos transformation till ett företag inom förnybara material. Det bygger vidare på vår långa och världsomspännande tradition inom skogsbruk, som – i kombination med tillgång till miljövänliga råmaterial och vår expertis inom fiber – kan skapa lösningar, som är till nytta för våra kunder och slutanvändare inom olika branscher och marknader”, säger Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef på Stora Enso

För närvarande arbetar 40 personer på centret och enligt beräkningarna kommer man i slutet av 2017 att ha cirka 100 anställda, vilka kommer att rekryteras både inom företaget och externt.

Innovationscentret, som är beläget i Nacka, täcker en yta på 4.900 kvadratmeter och inrymmer bland annat ett toppmodernt laboratorium på 1.600 kvadratmeter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Forskning och utveckling FoU Karl-Henrik Sundström Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK