...
"Knivig" kartongförpackning gav pris till Metsä Board
Metsä Boards ”knivskarpa” förpackning för Victoronox räddningsverktyg vann pris i Hong Kong.

Med en förpackning för Victorinox China utsågs nordiska kartongtillverkaren Metsä Board till ”Champion of Packaging Printing” vid nyligen arrangerade Hong Kong Print Awards 2015.
Förpackningen utformades till en relansering av Victorinox räddningsverktyg på den kinesiska marknaden. Kartonglådan öppnas på sidan på ett sätt som efterliknar hur bladen viks ut från själva verktyget. Materialet till lådan är Metsä Boards falskartong Carta Elega.
 

Det var tredje året i rad, som Metsä Board vann pris i Hong Kong Print Awards. Tävlingen arrangeras av Graphic Arts Association of Hong Kong och är öppen för designers, konverterare, förlag och närstående industrier. Vinnarna fick utmärkelserna vid en ceremoni i Hong Kong den 7 december 2015.

Den vinnande lådan utformades av Metsä Boards Packaging Services-team, som fick i uppdrag av Victorinox China att skapa en ny förpackning för deras räddningsverktyg, vilket används av bland annat brandmän och medicinsk personal. Den ursprungliga förpackningen, snarlik en stor tändsticksask, fick ett helt nytt utseende med en låda som efterliknar sättet att fälla ut verktygen. 

Till förpackningen används inget lim, vilket bidrar till Victorinox hållbarhetsmål och värderingar. Förpackningen har sidopaneler på vilka information efter behov kan tryckas. Exceptionellt skarpa hörn utan överlappande hörnveck gör att förpackningen står ut från traditionella lådor. Falskartongen Carta Elega valdes för sin styvhet och släta yta, vilket ger lådan en lyxig känsla. samtidigt som den är lätt och hållbar.

”Priset är ett erkännande för samarbetet mellan kund, vår säljpersonal och Packaging Services, Vi är mycket glada över att Victorinox visar förpackningen i sin online-kampanj och att lådan har uppmärksammats inom den grafiska industrin”, säger Cyril Drouet, Design & Innovation Director vid Metsä Board Packaging Services i Shanghai. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
falskartong förpackningstävling förpackningstryck Kartong Kartongförpackningar Kina Metsä Board

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK