...
Stora Enso ökar sitt ägande i kinesiskt förpackningsföretag
Bild från Stora Enso Inpac Packagings anläggning i Dongguan i Kina.

Stora Enso har ingått ett avtal om aktieöverlåtelse för att öka sin ägarandel från 51 procent till 90 procent i det kinesiska förpackningsbolaget Stora Enso Inpac Packaging Co. Ltd.
Affären baseras på villkoren i ett optionsavtal, som ingicks i oktober 2010. Köpeskillingen uppgår till ungefär 46 miljoner euro (ca 426 miljoner kronor). Affären måste godkännas av kinesiska myndigheter och förväntas vara slutförd under första kvartalet 2016.


Stora Enso Inpac Packaging erbjuder fiberbaserade förpackningslösningar inklusive design, produktion, försäljning och FoU tjänster.
Företaget har produktionsanläggningar i Qian’an, Dongguan och Jiashan i Kina och försäljningskontor i Beijing, Shanghai och Dongguan. Kunderna utgörs av ledande varumärken såväl lokalt som globalt.

Stora Enso skriver att det ökade aktieinnehavet ger bolaget bättre möjligheter att vidareutveckla verksamheten i Inpac Packaging och att verkställa Stora Ensos strategi i regionen. Affären kommer inte att påverka koncernens omsättning eller rörelseresultat.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kina Köp/Försäljning/Samgående Stora Enso Stora Enso Packaging

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK