...
Domino lanserar gult bläck för mörka glasflaskor
Dominos nya gula märkningsbläck är idealiskt för applicering av koder och annan information på mörka glasflaskor.

Brittiska skrivar- och märkningsspecialisten Domino Printing Sciences har utvecklat ett högkontrasterande, tvättbart gult bläck, speciellt avsett för applicering på mörkfärgade returflaskor i glas, avsedda för drycker. Bläcket, som fått beteckningen 2YL955i, kan appliceras på våta ytor. 

”Att skriva läsbara koder är en utmaning på vissa typer av glasflaskor, men nu har vi, tack vare omfattande forskning och utveckling, skapat ett ogenomskinligt gult bläck med hög kontrast, som syns bra på mörka ytor. Bläcket är speciellt lämpligt för returflaskor, eftersom det lätt kan avlägsnas, när flaskorna tvättas inför ny fyllning”, säger Greg Treanor, produktmarknadschef hos Domino Printing Sciences.

Det nya märkningsbläcket torkar på 1 – 2 sekunder, vilket gör att det kan appliceras på flaskor vars ytor är fuktiga av kondens. Efter appliceringen motstår bläcket både fukt och kyla – märkta flaskor kan kylförvaras och sänkas ner i vatten – vilket gör det idealiskt för öl-, läsk- och liknande dryckesflaskor.

Domino skriver i ett pressmeddelande att det nya märkningsbläcket även kan användas på andra substrat än glas. Det gula bläcket är även perfekt för märkning på exempelvis svarta plastkaggar, mörka gummiprodukter samt vissa färgade PET-flaskor, som allt oftare används av dryckesproducenter i stället för konventionella glasflaskor.

Domino Printing Sciences har sitt huvudsäte i brittiska Cambridge. Sedan juni 2015 ingår företaget som en självständig division i japanska skrivarjätten Brother Industries (läs HÄR).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brother Domino Dryckesförpackningar Etikett/Märkning Glas Glasförpackningar Märknings- & Etiketteringsutrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK