...
Nu är färgburken ingen burk längre – utan en ”ståpåse”!
Först ut i den nya förpackningen blir en treliterspåse med Beckers väggfärg Elegant.
Den nya ”färgburken” är lätt att hälla ur och genom att rulla ihop påsen får man ut all färg ur förpackningen.

Färgföretaget Beckers Färg lanserar nu en helt ny typ av förpackning för målarfärg. Borta är forna tiders burkar i metall eller plast och i stället kommer målarfärgen i en flexibel och miljövänlig ”plastpåse” med skruvkork! Enligt Beckers minskar den nya förpackningen mängden förpackningsmaterial jämfört med en burk i plast med mer än 70 procent.

”Den nya smarta förpackningen är allt det som en stor och rund plastburk inte är. Den gör det enklare och roligare att måla, är mer transportvänlig och lättare att återvinna. Dessutom så är den bra för miljön”, säger Lina Markström, kommunikationsansvarig på Beckers.

Fördelarna med den nya förpackningstypen är många, enligt Beckers. Utöver miljöbesparingen i och med den minskade materialåtgången kan förpackningen rullas ihop och sorteras som brännbart efter användning. Förpackningen är också lättare att bära, öppna och stänga. Tack vare skruvkorken och handtagen i de båda ändarna är det enkelt att hälla ut färgen i ett tråg utan spill. Det i sin tur gör att mycket lite färg går till spillo. Förpackningen är stående och till skillnad mot många andra mjuka varianter, som tappar formen allt eftersom innehållet i dem minskar, behåller den här formen, även när den är halvfull.

Beckers väggfärg Elegant blir först ut att levereras i den nya förpackningen. Enligt Beckers kommer en trelitersversion av förpackningen att finnas på Bauhaus varuhus från mitten av januari.

HÄR kan man se en liten instruktionsfilm hur man hanterar den nya ”färgburken” från Beckers.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Beckers flexibla förpackningar Metallförpackningar Plast Plastförpackningar plastpåsar StÃ¥pÃ¥sar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK