...
Tub till ”lyxtandkräm” blev utsedd till ”Årets Tub” 2015
Den här ormdekorerade tuben med fransk, mintdoftande “lyxtandkräm” blev ”Tube of the Year 2015” i aluminiumklassen.
En vingkorksförsedd tub med gel för ultraljusundersökningar vann klassen för laminerade tuber.

En ögonkrämstub, försedd med speciell appliceringssvamp, var en av två vinnare i klassen för plasttuber.

Den andra vinnaren i plastkategorin var den här träkorksförsedda tuben från CTL Packaging.

En serie tuber med iögonfallande holografiska effekter utsågs till vinnare i prototypklassen.

Tubtillverkningsorganisationen etma (european tube manufacturers association) har vid sin årliga konferens utsett vinnare i tävlingen ”Tube of the Year 2015”. 
En kvalificerad jury, vald av etmas medlemsföretag korade vinnare i kategorierna ”Aluminiumtub”, ”Plasttub”, ”Laminattub” och ”Prototyper” .


"Tävlingen är en uttrycksfull demonstration av kreativitet, nyskapande och förmåga hos den europeiska tubindustrin och ger viktig stimulans för ytterligare utveckling och acceptans av tuben som förpackningsmaterial på marknaden," säger etmas generalsekreterare Gregor Spengler.

Förutom miljövänliga tuber, som är tillverkade på ett hållbart sätt, kännetecknades 2015-års tävlingsbidrag av nya applikationssystem och förslutningar samt nya och annorlunda designnyheter.

Bästa aluminiumtub blev en förpackningslösning från tubtillverkaren Tubex, som utvecklat en annorlunda tub för den Parisbaserade parfym- och kosmetikaleverantören Buly 1803.
Den vinnande tuben innehåller tandkräm baserad på mint från Marocko och tubens inspirerande dekoration består av en mycket realistisk bild av en orm! Tuben är tryckt med sex färger, vilket ger en mycket hög kvalitet. Inskriptionen ”Buly 1803” är präglad i relief på tubens skuldra och dessutom har tuben försetts med en förslutning i form av en tung och kraftig, graverad,  metallskruvkork, som antyder lyx och exklusivitet.

I kategorin för laminerade tuber segrade en Polyfoil®-tub från schweiziska Hoffmann Neopac. Tuben är tillverkad för varumärket Safersonic och innehåller en engångsdos av ultraljudsgel. Den har en manipuleringssäker förslutning och en vingförsedd skruvkork, som gör den enkel att öppna.

I kategorin för plasttuber utsågs två vinnare av juryn: dels en tub med ögonkräm, tillverkad av franska Albéa, vilken är försedd med en integrerad appliceringsvamp, dels en tub från likaledes franska CTL Packaging, där hälften av plasten i tuben består av återvunnen polyeten. Tuben är producerad för franska kosmetikavarumärket Caudalie och har en specialutvecklad skruvkork i plast, som försetts med ett träliknande ytterhölje.

CTL Packaging vann också i kategorin för prototyper, där man imponerade på juryn med en serie tuber där man med hjälp av IML-teknik (In-Mould-Labelling) försett förpackningarna med holografiska effekter. CTL har utvecklat en teknik som gör att hologrammen kan appliceras runt hela tuben, vilket ger möjlighet att skapa tuber med fascinerande och unika grafiska designer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
etma förpackningstävling Metallförpackningar Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK