...
Ny VD och koncernchef i svenska Rosti Group
Brendan Colgan, bördig från Nordirland, blir ny VD och koncernchef för svenska Rosti Group från 1 mars i år.

Svenska plast- och formsprutningskoncernen Rosti Group, med huvudkontor i Malmö, har anställt nordirländske Brendan Cogan som ny koncernchef och verkställande direktör från den 1 mars i år
Brendan Cogan kommer närmast från internationella ingenjörs- och teknikföretaget IML, där han varit ansvarig för koncernens finmekaniska division.


”Brendan Colgan har omfattande internationell och operativ erfarenhet från stora globala företag. Med en stark kommunikativ förmåga han har lyckats med viktiga förändringsprogram, framgångsrikt utvecklat verksamheten och förbättrat lönsamheten i de bolag, där han har arbetat. Med sin internationella bakgrund och rika kunskap om komplexa, stora industrier har Brendan Cogan den rätta kompetensen att leda Rosti i dess fortsatta utveckling och tillväxt”, säger Rosti Groups styrelseordförande Mats Heiman.

”Det blir ett privilegium att bygga vidare på det som Rosti redan uppnått med god lönsamhet och väl förankrade värden. Rosti-koncernen har en stark position på den europeiska och asiatiska marknaden och jag ser fram emot att leda företaget mot visionen att fördubbla omsättningen till 2019 både organiskt och genom förvärv”, kommenterar Brendan Colgan sin utnämning.

Brendan Cogan efterträder Börje Vernet, som varit Rostis koncernchef sedan 2007. Börje Vernet blir istället VD för nybildade Dacke Industri AB, som är moderbolag till ett antal företag inom hydraulik, smörjsystem, elektromekanik och pneumatik. Dacke Industri ingår liksom Rosti Group i svenska investeringsgruppen Nordstjernan.

Rosti Group har tio anläggningar runt om i världen. Antalet anställda uppges till 2.500 och aktuell omsättning är cirka 500 miljoner euro (ca 4,65 miljarder kronor). Rosti är verksamma bland annat inom formsprutning av plastprodukter som förslutningar, kapsyler, fordonskomponenter, m.fl.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning förslutning Personal Plast Plastförpackningar Rosti

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK