...
Storaffär inom plastområdet: ChemChina köper KraussMaffei
Ting Cai, t.v., VD för China National Chemical Equipment Co. Ltd. och Chen Junwei, VD I ChemChina Finance Co. Ltd., flankerar Frank Stieler, VD I KraussMaffei Group.

En storaffär är på gång inom plastområdet. Det är kemi- och plymerkoncernen ChemChina, ett av Kinas ledande företag på området, som aviserat att man ska köpa tyska plastmaskintillverkaren KraussMaffei Group av USA-baserade investeringsföretaget Onex Corp.

KraussMaffei, som har sitt huvudkontor i München, har cirka 4.500 anställda runt om i världen, varav cirka 2.800 är verksamma i Tyskland. Enligt ett pressmeddelande kommer KraussMaffei vid affärens genomförande att ha kvar sitt huvudkontor liksom sin nuvarande styrelse och bolagsledning.

ChemChina, som ägs av kinesiska staten och var egentliga namn är China National Chemical Corp., är en storkoncern inom kemi- och polymerområdet med en omsättning på 37 miljarder euro (ca 346 miljarder kronor) och 140.000 anställda världen över. ChemChina har de senaste åren expanderat kraftigt genom företagsköp och -investeringar bland annat i Italien, Frankrike, Norge, Storbritannien och Singapore. Bland uppköpen märks bland annat den välkända däcktillverkaren Pirelli.

Enligt ett pressmeddelande betalar ChemChina 925 miljoner euro (ca 8,7 miljarder kronor) för KraussMaffei, vilket är drygt 60 procent mer än säljaren Onex Corp. betalade för KraussMaffei, när man år 2012 köpte det tyska företaget av Madison Capital Partners.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ChemChina Köp/Försäljning/Samgående KraussMaffei Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK