...
Plastmaterial med 100% rPET tillverkas av brittiska Linpac
Med en ny extruder kan Linpac nu producera förpackningsmaterial som till 100 procent består av återvunnen PET.

Brittiska plastförpackningsföretaget Linpac Packaging, med huvudsäte i engelska Featherstone, meddelar att man nu kan leverera plastmaterial till förpackningar, som består av 100 procent återvunnen PET, så kallad rPET. Materialet produceras vid Linpacs anläggning i tyska Ritterhude. Linpac har investerat i en ny extruder, som inneburit att man kunnat öka mängden rPET från 93 procent till 100 procent i de monoplastark, som tillverkas i den tyska fabriken.

”Den tyska marknaden skiftar alltmer från polypropen till PET och då är det viktigt att vi kan möta kundernas ökande efterfrågan på produkter som är lätta, billigare och mer hållbara”, säger Adam Barnett, VD för Linpac, Northern Europe.

Den nya extrudern är en del av ett investeringsprogram på nio miljoner euro (ca  84 miljoner kronor) som Linpac genomfört de senaste åren vid sina två tyska anläggningar. Av investeringarna har tre miljoner euro använts till att utöka extruderings- och automationskapaciteten i Ritterhude.

”Att vi nu kan tillverka plastförpackningsmaterial bestående av 100 procent återvunnen PET är ett stort genombrott för oss och vår marknad i nordvästra Europa. Det möjliggör ett ännu större urval av plastförpackningsprodukter och gör att vi kan erbjuda dem de bästa förpackningslösningarna för kundernas applikationer”, säger Adam Barnett, som också menar att PET och rPET blir allt populärare som förpackningsmaterial i Europa, tack vare sin mångsidighet, sin låga vikt, sina goda barriäregenskaper och sin återanvändbarhet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Förpackningsmaterial Linpac PET Plast plastavfall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK