...
Glädje hos Brobygrafiska över beviljad utbildning
Brobygrafiska i Sunne startar i höst utbildningen ”Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion”.

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat Brobygrafiska i värmländska Sunne den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen ”Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion”. Utbildningen startar den 5 september 2016 och har sista ansökningsdag den 30 april 2016.
Både Brobygrafiska och förpackningsbranschen gläds över det positiva beskedet om utbildningsstart.


”Den här utbildningen passar oss som handen i handsken. Vi har alla tekniska förutsättningar som krävs, både vad det gäller den tekniska utrustningen och lärarnas kompetens. Dessutom har vi starkt stöd från branschen både lokalt och globalt. Förutsättningarna att få jobb efter utbildningen är mycket goda. 80-90 procent av våra studenter får jobb efter utbildningarna”, säger Tommy Nilsson, tf Verksamhetsansvarig YH vid Brobygrafiska.

”Det här stärker förpackningsindustrin. Vår bransch är under ständig teknisk utveckling och det finns ett stort behov av ny kompetens och yngre människor med nya idéer och visioner”, kommenterar Johan Mårtensson, VD för förpackningsklustret Packbridge.

”Jättebra, det behövs verkligen en ny utbildning, som matchar arbetsmarknadens behov. Det behövs utbildning inom produktion. Speciellt inom flexografi, förpackningstryck och den nya tekniken. Förpackningsproduktion är också starkt växande, speciellt i Skåne. Så jag hoppas att många skåningar åker till Värmland och utbildar sig och kommer tillbaka till ljuvliga Skåne!”,. säger Jenny Rosberg, Prepress Manager vid Lundbaserade Flextrus.

Information om den nya utbildningen vid Brobygrafiska finns HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska förpackningstryck Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK