...
Förpackningen som ger dig ett perfekt löskokt ägg...
Så får du ett perfekt löskokt ägg: Ta av locket från bägaren med det förkokta ägget. Fyllbägaren med kokande vatten och vänta i fem minuter. Placera det varmas ägget i locket, som också fungerar som äggkopp, och ditt löskokta ägg är klart att ätas!

Det förkokta ägget levereras i en termoformad PP-bägare, som klarar både transporter och det kokande vattnet utan att deformeras eller spricka.

Plastförpackningsföretaget RPC har lanserat en annorlunda äggförpackning, som sägs garantera att konsumenten får ett perfekt löskokt ägg!
Förpackningen består av en plastbägare med lock och i bägaren finns ett ägg, som är förkokt av producenten. Genom att ta bort locket, fylla bägaren med kokande vatten och vänta i fem minuter får konsumenten ett lagom varmt och löskokt ägg..!


Förpackningen med sitt förkokta ägg marknadsförs under varumärket ”Yowk” och har utvecklats av RPC-dotterbolagen RPC Design och RPC Bebo i Storbritannien, efter en idé från varumärkesägaren, det brittiska företaget The New Egg Company.

”Ägg är näringsrika och passar perfekt som ´snacks´ för människor ´on the go´. Yowk gör det möjligt att njuta av ett perfekt löskokt ägg varsomhelst och närsomhelst”, säger Ian Hetherington, VD vid The New Egg Company.
 
Plastbägaren och locket är tillverkade i termoformad polypropen, vars kvalitet garanterar att bägaren klarar såväl transporter som det kokande vattnet utan att deformeras eller spricka.

I botten på bägaren och på undersidan av locket finns skålformade upphöjningar, som håller det förkokta ägget på plats under transport och fram tills det hamnar på konsumenten bord.

Förutom bägaren med det förkokta ägget levereras ”Yowk” också med en plastked och kryddor samt ett litet paket med små krispiga brödpinnar.

Storleken på plastbägaren är noggrant utformad för att garantera att ägget får perfekt ättemperatur efter fem minuter. Med en mindre bägare hade inte det varma vattnet hunnit värma ägget tillräckligt mycket på fem minuter och med en för stor bägare hade tvärtom värmen från vattnet gjort att äggulan börjat koagulera och ägget inte längre varit löskokt.

När ägget värmts av vattnet i bägaren i fem minuter tas det upp med hjälp av den medföljande skeden och placeras på det upp-och-nervända locket, som då fungerar som äggkopp. Med några ”snärtiga” slag med skeden knäcks skalet, ägget skalas och ”toppas” – och voilà: det perfekta löskokta ägget är färdigt att inmundigas…


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar RPC

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK