...
Electrolux-chef blir vice VD för kanadensiska Husky
Jack Truong, fd högt uppsatt Electroluxchef, blir ny koncernchef och vice VD för formsprutningsbolaget Husky.

Jack Truong, tidigare VD för Electrolux North America och vice VD i svenska moderbolaget AB Electrolux, har utsetts till ny vice VD och koncernchef för kanadensiska formsprutningskoncernen Husky Injection Molding Systems. Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari i år.

Husky skriver i ett pressmeddelande att Jack Truong i sin position som vice VD och koncernchef kommer att ha ansvar för såväl den dagliga driften av Huskys globala verksamhet som för genomförandet av bolagets övergripande strategier och prioriteringar.

 ”En spännande dag för Husky. Jacks förmåga att förutse globala marknadstrender blir viktig för att stödja våra långsiktiga tillväxtmål”, sade Huskys VD John Galt i en kommentar.

Jack Truong, som har en doktorsexamen i kemiteknik, anställdes i Electrolux i augusti 2011. Han lämnade bolaget i april i fjol, sedan bokslutsrapporten för 2015 års första kvartal visat på sjunkande lönsamhet. Innan Electrolux var Jack Truong anställd i 22 år i 3M-koncernen, där han innehaft chefspositioner i 3M:s verksamheter i USA, Europa och Asiens-Stillahavsområdet.

”Jag har tillbringat en stor del av min karriär inom konsumentproduktsektorn och är väl bekant med den roll förpackningar spelar för att påverka inköpsbeslut”, säger Jack Truong.

Husky Injection Molding Systems Ltd, som är en ledande global tillverkare av maskiner och utrustning för formsprutning av plastförpackningar, mm., ägs av private equity-företaget Berkshire Partners LLC. Husky har sitt huvudkontor i Bolton, Ontario, Kanada.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Formblåsning formsprutning Husky Personal Plast Plastbearbetningsmaskiner Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK