...
Sedeltryck på programmet när SweFlex håller årsmöte
På SweFlex årsmöte ska medlemmarna få veta hur sedeltryck går till. (Bild Riksbanken)

Torsdagen den 10 mars håller Svenska Flexografiföreningen, SweFlex, sitt årsmöte på Brobygrafiska Utbildning i värmländska Sunne.  Denna gång blir det ett årsmöte följt av ett halvdagsseminarium kring ”sedlar och elektronik”.
”Sverige håller på att få nya sedlar och vi tycker det skulle vara spännande för våra medlemmar att höra hur en sedel blir till och hur ser kvalitetskraven ut. Dr Erik Hallberg från Crane Currency kommer och låter oss veta lite om hur värdetryckaren ser på sin dag”, skriver SweFlex i ett pressmeddelande inför årsmötet.


Vidare skriver SweFlex att trots att man ännu inte ser så mycket av elektronik som trycks i tryckpressarna, så sker detta varje dag på skilda håll, ofta  i en etikettryckmaskin. En av de aktörer, som är aktiva med denna teknik är företaget Nilpeter och de kommet till mötet och berättar om sina erfarenheter.
På halvdagsseminariet kommer medlemmarna också att få veta lite kring hur utvecklingen ser ut, när det gäller bredbanetryckare som valt att gå den ”smala vägen”.

Årsmötet startar med mötesförhandlingar kl. 11:00 och efter årsmötet blir det lunch samt därefter seminarium fram till cirka kl. 17:00.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningstryck Övrigt SweFlex

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK