...
Präglingar med precision i Iggesunds kartongprovbok
Ett exempel på provbokens precisionpräglade bilder är den stora präglingen av en ö. som löper över omslag, rygg och baksida. © Iggesund.

Så här ser Iggesund Paperboards Invercote-provbok ut.

"Vi har i första hand arbetat med att prägla detaljer i foton. När man gör det, måste man tänka på att man inte förändrar eller förvrider bildens grundtanke”, berättar Alex Guglielmi, Iggesund Paperboard.(Bild fr Linkedin)

Iggesund Paperboard har tagit fram en provbok för sina kartongkvaliteter Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo. Boken, som man börjar distribuera nu i vinter, innehåller inte bara prover på de aktuella kartongerna utan även ett antal bilder och foton, som försetts med precisa och avancerade präglingar, som ska visa på möjligheterna med Invercote-kartongerna.

”Invercote har en dimensionsstabilitet och en flexibilitet, som gör den fantastisk för den som vill utnyttja präglingen och ge en trycksak en tredje dimension. Den kan förhöja den taktila upplevelsen, öka uppmärksamheten och inte minst förstärka upplevelsen av kvalitet”, säger Alex Guglielmi, en av Iggesunds marknadstekniker, som övervakat produktionen med speciell inriktning på just präglingarna.

För att prägla med hög kvalitet krävs bra verktyg. I den här produktionen har Iggesund samverkat med den schweiziska verktygsmakaren SMR Stanztechnik, som framställt präglingsverktygen. Tryckningen av provboken har hanterats av VR Print i Storbritannien.

”I provboken har vi i första hand arbetat med att prägla detaljer i foton. När man gör det måste man tänka på att man inte förändrar eller förvrider bildens grundtanke”, understryker Alex Guglielmi.

Ett exempel är den stora präglingen av en ö på omslaget, en prägling som löper över omslag, rygg och baksida. Där gjorde ett första präglingstest att en sten, som bildmässigt var i bakgrunden, plötsligt upplevdes som om den hade förflyttats närmare beskådaren.

”Det blev nödvändigt att göra om verktyget för att slippa den effekten, och nu har vi hittat fram till rätt balans mellan bilden och präglingen”, berättar Alex Guglielmi.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Iggesund Iggesund Paperboard Invercote Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK