...
Smarta e-handelsförpackningar i fokus på Logistik & Transport
Den växande e-handeln kräver smarta logistik- och förpackningslösningar för e-handlarna.
”Den nordiska e-handeln växer snabbt och blir allt viktigare både för konsumenter och företag”, säger Postnords Arne Andersson.

E-handelslogistik och smarta förpackningar blir en stor del av satsningen när Svenska Mässan i november arrangerar den årliga mässan Logistik & Transport.
Nordisk e-handel är en bransch i stark tillväxt och det ställer stora krav på en hög utvecklingstakt av logistik- och transportflöden. Detta har man tagit fasta på vid planeringen inför årets Logistik & Transport. Innehållet har tagits fram av konferensrådet med Arne Andersson, e-handelsexpert från Postnord, och Carl Lumsden, logistikchef på bygghemma.se, i spetsen.


”Den kraftiga tillväxten i Norden visar, att den nordiska e-handelsmarknaden spelar en allt viktigare roll både för konsumenter och företag. Med ökad tillväxt följer även ökade konsumentkrav. Konsumenten idag vill ha sina varor levererade allt snabbare och de vill själva välja, hur varan skall levereras. Effektiv lagerhållning och snabba transporter är en förutsättning för att lyckas med e-handel idag. Logistik och varuförsörjning är för en e-handlare lika affärskritiskt som innovationskraft och servicetänkande”, säger Arne Andersson.

E-handelsdelen på mässan kommer belysa ett flertal intressanta områden och utmaningar som dagens e-handlare ställs inför. Bland intressanta ämnesområden, som kommer att behandlas och belysas i mässans konferensprogram kan nämnas förpackningens roll inom e-handelsdistribution.

Förpackning och packmoment utgör en stor kostnad för e-handlare, skriver mässledningen i ett pressmeddelande.

Med rätta och anpassade förpackningar kan både kostnader kapas och logistiken förbättras. Med smarta förpackningar, som används rätt, kan man underlätta hantering, transporter och returer, förbättra lagring och hållbarhet samt kapa kostnader i alla led. Speciella kyl- och värmeförpackningar underlättar e-handelns dagligvarudistribution och ett effektivt flöde kan åstadkommas med korrekta märkningar, smarta etiketter och RFID-lösningar.

Logistik & Transport 2016 arrangeras 16-17 november på Svenska Mässan i Göteborg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel Konferenser och mässor logistik Mässor PostNord RFID Smarta förpackningar Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK