...
Nu har Paper Province fått två nya medlemsföretag
Anna-Clara Einarson, marknadsföringsansvarig, och Tommy Nilsson, verksamhetsansvarig, hoppas mycket på Brobygrafiskas medlemskap i Paper Province.
Christer Hedin är VD för Lietpak Sweden AB, som är nytt medlemsföretag i Paper Province.

Värmländska företagsklustret Paper Province meddelar att man den senaste tiden fått två nya förpackningsrelaterade medlemmar. De nya medlemmarna är dels välkända utbildningscentrat Brobygrafiska i Sunne och dels förpackningsföretaget Lietpak Sweden AB, som är ett dotterbolag till företaget UAB Lietpak i Litauen.

Brobygrafiska är en plats där näringsliv och utbildning möts inom grafisk design och teknik, förpackningsutveckling och digitala medier. Skolan erbjuder bland annat Yrkeshögskoleutbildningar (YH) och uppdragsutbildningar. Ända sedan starten 1993 har man haft ett nära samarbete med företag, både i och utanför Värmlandsregionen.

”Vi tror att det finns många medlemsföretag i Paper Province som Brobygrafiska kan ha utbyte av. Och medlemmar som kanske har behov av att utnyttja våra resurser”, säger Tommy Nilsson, verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska.

Redan idag samarbetar Brobygrafiska med flera av medlemsföretagen i Paper Province, som exempelvis BillerudKorsnäs och Stora Enso.

”Våra utbildningar har från start utvecklats tillsammans med branschen. Att få förståelse för hela processen, från idé till färdig produkt, är grundläggande i alla utbildningar och vi samarbetar med hela värdekedjan”, berättar Anna-Clara Einarson, marknadsföringsansvarig hos Brobygrafiska.

Brobygrafiska har tidigare varit medlemmar i förpackningsklustret The Packaging Arena (TPA), som i fjol höstas blev en del av Paper Province.

Den andra nya Paper Province-medlemmen är företaget Lietpak Sweden AB, som har huvudkontor i Karlstad och filial i Kungälv. Företaget är dotterbolag till UAB Lietpak i Litauen, som sedan starten 1991 utvecklats till en stor producent av polymera förpackningsmaterial, främst till livsmedelsindustrin i Europa.

”Förpackningsmaterialet, som vi producerar, passar alla olika typer av livsmedel men även andra produkter. Vi investerar ständigt i ny utrustning för att erbjuda våra kunder det allra bästa inom förpackningsmaterial”, säger Lietpak Swedens VD Christer Hedin, som också hoppas att medlemskapet i Paper Province ska göra företaget mer synligt.

Lietpak Sweden är huvudleverantör till de flesta stora leveransbagerier i Sverige och har även ökat sina marknadsandelar inom charkindustrin. Lietpak Sweden AB bildades år 2004 och omsatte i fjol 105 miljoner kronor.

-------------------------------------------------------------------
Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland, Dalsland och Närke med ett nationellt uppdrag av innovationsmyndigheten Vinnova att utveckla en regional bioekonomi med skogen som råvara. Genom en inkorporering av klustret The Packaging Arena i fjol, har Paper Province nu också öppnat upp för rena förpackningsföretag att bli medlemmar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska Lietpak Packaging Arena Paper Province

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK