...
Första vinnarna utsedda i ny tävling för plastinnovationer
Dow Chemicals vinnande lättviktskoncept PacXPERT.

Ronny Debaere (i mitten) tog emot Top Packaging Groups pris flankerad av Patrick Thomas från PlasticsEurope (t.v.) och Kurt Vandenberghe från EU-kommisssionen (t.h.).

De första vinnarna i tävlingen ”European Plastics Innovation Awards” har nu korats. Tävlingen som uppmärksammar användningen av plast såväl i förpackningar som i andra produkter, arrangeras av de europeiska intresseorganisationerna PlasticsEurope och Society of Plastics Engineers.
Vinnarna presenterades vid en speciell ceremoni i Bryssel den 25 januari i närvaro av bland annat flera plastindustriledare samt representanter från EU-kommissionen.

Vinnare utsågs i sju olika kategorier, som exempelvis design, materialinnovation, bästa hybrid- och lättviktsprodukter, m fl.

Av förpackningsrelaterade vinnare kan nämnas Dow Chemical Co. Europe, som i kategorin ”Best Substitute Product for Enhanced Sustainability” tog hem segern med sitt PacXPERT-koncept, som består av lättviktiga plastbehållare för olika typer av fasta och viskösa produkter.

PacXPERT är ett alternativ till styva hinkar och kanistrar och tillverkas i volymer från två till 20 liter. Behållarna är lätta att bära tack vare sina bärhandtag och den flexibla konstruktionen gör att de enkelt kan tömmas på hela sitt innehåll.

I kategorin “Best Design for End-of-Life” blev franska Top Clean Packaging vinnare med en nyutvecklad transportförpackning i plast för vin- och champagneflaskor. Förpackningen skyddar flaskorna och är mindre skrymmande än existerande förpackningslösningar. Den kan även används för hyllexponering av flaskorna.

Nästa upplaga av European Plastics Innovation Awards kommer att äga rum år 2017. Närmare detaljer om tävlingen kommer att presenteras i slutet av 2016.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design förpackningsdesign förpackningstävling Plast Plastförpackningar PlasticsEurope

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK