...
Över 100 miljoner förnybara Tetra Pak-förpackningar i år
Tetra Rex Bio-based, som betecknas som världens första helt växtbaserade förpackning, kommer att levereras i mer än 100 miljoner exemplar i år, enligt Tetra Pak.

Sedan lanseringen i januari 2015 har skaran av livsmedelsproducenter, som börjat använda Tetra Paks helt förnybara förpackningslösning Tetra Rex Bio-based, blivit allt större och nu meddelar företaget att man beräknar att leverera mer än 100 miljoner sådana förpackningar under år 2016.
Tetra Rex Bio-based, som betecknas som världens första förpackning, som tillverkats uteslutande av växtbaserade material, har vunnit stor popularitet bland både konsumenter och producenter, inte minst i de nordiska länderna där den används av kända varumärken som Valio, Arla Foods, Wermlands Mejeri och TINE.


”Framgången för Tetra Rex Biobased redan under det första året är oerhört uppmuntrande. Vi är stolta över att vara det första företaget att leverera en förpackning, som uteslutande framställs av växtbaserade material. Varje förpackning är dessutom spårbar hela vägen bakåt i produktionskedjan, vilket hjälper kundernas att stärka deras varumärke och gör att de kan kommunicera med konsumenterna. Detta är en viktig milstolpe i Tetra Paks långsiktiga ambition att producera 100 procent förnyelsebara förpackningar genom hela vårt produktsortiment”, säger Charles Brand, chef för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak.

Att Tetra Rex Bio-based har en miljöprofil som uppskattas inte bara av användare och konsumenter visade sig också under förra året, dån förpackningskonceptet belönades med inte mindre än sju utmärkelser vid olika tävlingar, däribland en första plats i kategorin ”Sustainable Innovation” i prestigefyllda ”Ethical Corporation Responsible Business Awards”, delades ut vid en högtidlig prisceremoni London i september 2015.

”Vi tror att driva vårt företag på ett uthålligt sätt inte bara är bra för miljön, utan också förbättrar vår konkurrenskraft och möjliggör produktdifferentiering. Tack var Tetra Rex Bio-based har vi kunnat ta ett stort steg mot våra uppställda miljömål. Från nästa år ska alla våra mjölkkartongförpackningar vara förnybara”, säger Bjørn Malm, som är chef för Corporate Responsibility hos norska TINE, som är den senaste kunden, som börjat använda Tetras Rex Bio-based.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-03

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK