...
Henrik Julin utsedd till ny VD för Orkla Foods Sverige
Henrik Julin blir ny VD för Orkla Foods Sverige från den 1 maj 2016.

Henrik Julin tillträder den 1 maj 2016 som VD för Orkla Foods Sverige. Han efterträder Patrik Andersson, som blivit VD och koncernchef för värdehanteringsbolaget Loomis AB.
Henrik Julin, som har ett långt förflutet inom Orkla, kommer närmast från rollen som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige, där han varit sedan juni 2014.


”Jag ser mycket fram emot att ta över som VD för Orkla Foods Sverige, samtidigt som det varit ett svårt beslut att lämna min nuvarande roll. Det har varit en intensiv period i Orkla Confectionery & Snacks och det är en starkare organisation, som nu kommer fortsätta att utveckla svenska folkets favoriter inom kex och snacks. Orkla Foods Sverige är ett konkurrenskraftigt bolag med en stark varumärkesportfölj, som jag känner väl. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kunder och kompetenta medarbetare utveckla företaget vidare framåt”, säger Henrik Julin.

Henrik Julin inledde sin karriär på Orkla som säljare 1993 i dåvarande Ekströms-Önos. Han har därefter haft flera olika roller inom Procordia/Orkla Foods Sverige, senast som försäljningsdirektör. Henrik Julin hade även en central roll i arbetet med att fusionera Abba Seafood, Frödinge och Procordia. Under hans ledning som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige har bolaget haft en positiv utveckling både i omsättning- och resultatutveckling.

”Jag är mycket glad över att Henrik Julin har tackat ja till att bli ny VD för Orkla Foods Sverige. Henrik känner företaget och livsmedelsindustrin väl och har en gedigen kompetens inom branschen. Han har alla förutsättningar för att på ett stabilt sätt fortsätta utveckla företaget i en positiv riktning framåt”, kommenterar Atle V Johansen, VD Orkla Foods.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Orkla Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK