...
Långsam men stabil tillväxt i svensk förpackningsindustri
Felix Helander är ansvarig för omvärldsanalys och projekt på Packbridge.

Den svenska förpackningsindustrin växer långsamt men stabilt. Det framgår av förpackningsklustret Packbridges årliga rapport om den svenska förpackningsindustrin, dess utveckling och läge.
Det är fjärde året i rad, som näringslivs- och förpackningsklustret Packbridge presenterar en genomgripande översikt över svensk förpackningsindustri. Rapporten heter ”The Swedish Packaging Industry – an Overview” och den ger en bild av var industrin står idag samt en översikt över de senaste fem åren. Ansvarig för rapporten är Felix Helander, som ansvarar för omvärldsanalys och projekt på Packbridge.


Undersökningen, som omfattar 750 företag, konstaterar att industrin för närvarande omsätter strax över 75 miljarder kronor och sysselsätter över 21.000 personer. Under de senaste fem åren har tillväxten varit konstant men inte dramatisk. Den genomsnittliga årliga tillväxten har varit 1,5 procent, att jämföras med historiska siffror på 3 till 4 procent per år. Den starkaste tillväxten visar de stora företagen.

Rapporten visar också att förpackningsindustrin som helhet ganska väl följer den övriga industriella utvecklingen och speglar konjunkturerna.

”Skillnaden är dock stor mellan de olika segmenten, där utvecklingen påverkas av mer specifika händelser”, konstaterar Felix Helander.

Noterbart är samtidigt att förpackningsindustrin ökar lite snabbare än BNP, inte mycket men dock tydligt. En tänkbar orsak till det är att förpackningarna hela tiden blir allt mer sofistikerade och därmed mer värda.

-------------------------------------------------------------------------
Rapporten är gratis för Packbridges medlemmar, medan icke-medlemmar kan beställa den via hemsidan för en kostnad av 4.000:- SEK.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Industri Övrigt Packbridge undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK