...
Kallbryggt kaffe på flaska tar 16 timmar att brygga!
Löfbergs kallbryggda Cold Brew levereras på flaska. Kaffet bryggs med kallt vatten och det tar hela 16 timmar innan kaffet är färdigbryggt!

Nu har trenden med kallbryggt kaffe även nått Sverige, en trend som vuxit stort i trendkänsliga områden i USA och Japan under de senaste åren. Kafferosteriet Löfbergs är först i Sverige med att erbjuda den iskalla nyheten på flaska. 

”Löfbergs Cold Brew är ett kallbryggt kaffe, som passar den riktigt medvetne kaffedrickaren, som uppskattar hantverket och de genuina smakerna”, säger Anna Nordström, som är specialkaffeansvarig på Löfbergs med guldmedalj i koppnings-SM och brons i World Cup Tasters Championship.

Kaffet som används är Löfbergs egna ekologiska och Fairtrade-certifierade kaffe Ethiopian Sidamo. Kaffet bryggs med kallt vatten under 16 timmar (!), vilket ger en sötare och rundare kaffesmak, nästan helt utan beska. Produkten innehåller inga tillsatser, bara kaffe och vatten. 

”Eftersom det tar så lång tid att brygga, kommer smakerna fram på ett sätt, som är svårt att få när man brygger kaffet varmt”, säger Anna Nordström.

Löfbergs Cold Brew lanseras i två olika sorter, en naturell samt en som är smaksatt med ekologisk lakritsrot under bryggningen. Kaffet kan drickas direkt ur flaskan eller serveras med is. Det kan också blandas med mjölk till iskaffe eller användas som en ingrediens i kaffedrinkar, bakverk och matlagning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Glasförpackningar Löfbergs Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK