...
Finskt björkvatten i “träflaska” lanseras i UK
Det finska björkvattnet säljs i UK i cylindriska ”kartongflaskor” som har en björkstamsliknande grafisk design.
Det finns även björkstamsliknande sugrör att få till TÅPPED Birch Water...

Björkvatten tappas direkt från trädet genom ett rör förs in i stammen och de utträngande dropparna samlas in. Tappningen sker tidigt på våren, när saven stiger i stammen. 

Björkvatten, dvs. sav från björk, är en omtyckt dryck i Norden, speciellt i Finland. Nu har björkvatten lanserats i Storbritannien av företaget TÅPPED, som erbjuder finskt björkvatten i tre smaker, förpackat i kartongbaserade cylindriska flaskor, med en grafisk design som liknar en björkstam..!
Björkvattnet, eller saven, tappas tidigt på våren direkt från björkar i finska skogar. Saven innehåller viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.


Till sin hjälp för att utveckla den annorlunda förpackningen har TÅPPED haft den engelska designstudion Horse

”Även om sav från björkar och andra träd är traditionell drycker i Finland och andra delar av världen, som exempelvis Kanada, så är trädvatten ett totalt nytt koncept i Storbritannien. Vi fick uppdraget att skapa en innovativ, iögonfallande förpackning, som också skulle informera konsumenterna om produkten”, säger Ian Firth, kreatör hos Horse.

Resultatet blev en cylindrisk ”flaska” med volymen 25 centiliter och tillverkad i aseptisk, livsmedelsgodkänd LamiCan-kartong från finska LamiCan Oy. Förpackningen har tryckts med ett björkstamsliknande mönster och som tillbehör finns även sugrör med samma trädstamsliknande utseende.

TÅPPED Birch Water finns i tre smaker: naturell, blåbär och lingon, samt äpple och ingefära.

Det finska björkvattnet introducerades i Storbritannien på försommaren i fjol hos Whole Foods Market och sedemera hos andra återförsäljare som Harrods, Planet Organic, m. fl. Drycken finns också hos flera hälsokostbutiker samt på gym, yogastudios, etc.

”Handelns respons har varit fantastisk och både kunder och konsumenter älskar vår förpackning”, säger TÅPPED:s grundare Paul Lederer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-08

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK