...
Tyska etikettföretaget Herma investerar nästan en miljard kr
Skiss över Hermas generalplan med planerade nya anläggningar.
Hermas direktörer Thomas Baumgärtner, t.v. och Sven Schneller gläds åt miljardinvesteringen.

Tyska etikettföretaget Herma ska investera nästan en miljard kronor, eller 900 miljoner euro, i nya state-of-the-art-anläggningar i anslutning till sitt huvudkontor i Filderstadt, söder om Stuttgart. Projektet omfattar dels en ny fabrik för belagda, självhäftande etikettmaterial, dels produktionslokaler för tillverkning av etiketteringsmaskiner. I båda fallen ska arbetena påbörjas år 2017 och vara produktionsklara år 2019.

Projekten innebär den största investeringen i företagets 110-åriga historia och båda anläggningarna kommer att ligga i nära anslutning till Hermas huvudkontor i Filderstadt, vilket förvärvades i mitten av förra året.

Hermas verkställande direktörer Sven Schneller och Thomas Baumgärtner uppger att investeringen är ett första steg i en översiktsplanering för en 80.000 kvadratmeter stor anläggning, som ska stå färdig år 2040.

”Med ett gradvis genomförande av denna generalplan har vi möjlighet att säkra bolagets tillväxt i Filderstadt i flera generationer”, säger Sven Schneller.

Den nya beläggningsanläggningen för självhäftande etikettmaterial kommer att öka Hermas kapacitet med 50 procent, från dagens 750 miljoner kvadratmeter till drygt 1,1 miljoner kvadratmeter självhäftande material.

”Investeringen innebär att vi blir ännu bättre på flerskiktsteknik och att vi kommer att kunna utöka vår portfölj med helt nya produkter. Vi kommer också att växa ännu mer på det attraktiva området för filmbaserade etikettmaterial”, säger Thomas Baumgärtner, som ansvarar för Hermas division för självhäftande etikettmaterial.

När det gäller Hermas division för etiketteringsmaskiner, så kommer investeringen i Filderstadt att innebära att produktionen av etiketteringsmaskiner succesivt kommer att koncentreras till Filderstadt.

”Vi får nu en unik möjlighet att bygga en state-of-the-art-anläggning för både etiketter och etiketteringsmaskiner”, säger Martin Kühl, som är chef för Hermas etiketteringsmaskindivision.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Etikett/Märkning Herma Industri Märknings- & Etiketteringsutrustning Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK