...
Start för Metsä Boards nya falskartongmaskin i Husum
Den nya kartongmaskinen BM 1 vid Metsä Borads bruk i Husum har levererats av Valmet. Maskinen är färdiginstallerad och har nu körts igång.

Finska kartong- och papperstillverkaren Metsä Board meddelar att man nu har startat upp den nya produktionslinjen för falskartong vid sitt svenska bruk i Husum. Den nya kartongmaskinen BM 1 beräknas få en årlig produktionskapacitet på 400.000 ton, vilka ska marknadsföras till kartonganvändare i Nord- och Sydamerika. Kartongen ska även marknadsföras globalt till foods-service-sektorn för konvertering till produkter som muggar, tallrikar, tråg, etc.

Investeringen i Husum har uppgått till cirka 170 miljoner euro (ca 1,6 miljarder kronor) av vilka merparten har bekostat den nya kartongmaskin, som har levererats av Valmet. Samtidigt med installationen av kartongmaskinen har bruket också stängt ner pappersmaskinerna PM 6 och PM 7. 

BM 1 började installeras i mitten av oktober i fjol och mer än 1.000 externa arbetare har varit verksamma med arbetet. Efter uppstarten, som var ett par veckor senare än beräknat, kommer man ny att köra in produktionslinjen för att så snart som möjligt uppnå smidig och hög produktion.

Metsä Board har den senaste tiden gjort och gör stora satsningar och investeringar i Husums bruk. I november i fjol meddelade Metsä Board att man beslutat investera 38 miljoner euro (ca 360 miljoner kr) i en extruderingsanläggning med tillhörande infrastruktur i Husum. Linjen, som ska stå färdig i början av 2017, ska ha kapacitet att belägga 100.000 ton kartong om året.

Och för bara några veckor sedan tillkännagav Metsä Board att man gett svenska konsult- och ingenjörsföretaget ÅF i uppdrag att modernisera styrsystemen i massaanläggningen i Husum. Uppdraget innebär bland annat konvertering till nya moderna Siemens styrsystem för blekeri, kokeri och återvinning. Dessa arbeten förväntas pågå under hela år 2016.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
falskartong Husum Kartong Kartongmaskin Metsä Board Pappersbruk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK