...
Gillet-besök med lobbyarbete i Riksdagen
Gillet-gruppen som besökte Sveriges Riksdag. I mitten, med mörk kostym och röd slips, dagens värd och guide riksdagsledamoten Johan Hultberg (M).

När Svenska Förpackningsgillet den 10 februari var på studiebesök i Sveriges riksdag, passade man också på att utföra lite "lobbyarbete" och propagera för förpackningarnas betydelse i samhället. Synpunkterna framfördes vid ett timslångt möte med moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg, som är ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Johan Hultberg var också den som fungerade som värd och guide under Gillet-medlemmarnas rundvandring i Riksdagens lokaler.

Vid mötet med Johan Hultberg leddes ”lobbyarbetet” av nord emballages chefredaktör Bo Wallteg, som gav sina och Gillets synpunkter på förpackningens roll i dagens moderna samhälle.

Områden och ämnen, som kom upp till diskussion, var bland annat förpackningens roll i logistiken i samband med livsmedelsspill, plastpåsens vara eller inte vara, samt självfallet bioplasterna.

”Ett viktigt budskap, som vi framförde rent generellt, är att förpackningar inte får ses som resursslösare utan som en tillgång i samhället”, berättat  Bo Wallteg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Gillet Övrigt Svenska Förpackningsgillet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK