...
Returpark som blandar återvinning och konst
Stockby Returpark står redo att ta emot Lidingöbornas avfall och returmaterial.
Den här fantasieggande ”skrotskulpturen” möter besökarna vid infarten till Stockby Returpark.

En annorlunda returpark, där man kombinerar en traditionell återvinningsanläggning med konst och skulpturer av returmaterial, invigs snart på Lidingö.
Den 27 februari inviger avfallsbolaget SÖRAB, som ägs av tio kommuner i Storstockholm, Stockby returpark på Lidingö. Returparken ersätter den gamla Stockby Återvinningscentral och är tre gånger så stor som denna och har fokus på återbruk.


För att öka förståelsen för hur material kan återanvändas och återbrukas är returparken utsmyckad med konstskulpturer tillverkade av olika returmaterial. Det är konst och skulpturer, som lurar ögat, och som är tillverkade av Torstensson Art & Design. Med konstverken vill man på ett pedagogiskt sätt öka förståelsen för att skrot och skräp är resurser, som kan återanvändas, så kallad cirkulär design.

På returparken kan besökarna lämna grovavfall, farligt avfall och återbrukbara produkter såsom möbler, fritidsartiklar, kläder, husgeråd etc. Tre välgörenhetsorganisationer tar emot de återbrukbara produkterna på plats. Returparken kommer att ha generösare öppettider än nuvarande återvinningscentral, och en bemannad mottagning av returmaterial.

SÖRAB skriver på sin hemsida att det är första gången man satsar på en returpark och tanken är att Stockby returpark ska bli en modellpark i företagets fortsatta arbete.

Vid invigningen den 27 februari blir det också öppet hus mellan kl. 10 till 15 och besökarna bjuds på musik och underhållning samt mat och dryck från lokala leverantörer, Det erbjuds också guidning av anläggningen, ledda av återvinningsexperter.
Den egentliga verksamheten vid Stockby returpark startar sedan måndagen den 29 februari.

Avfallsbolaget SÖRAB ägs av de tio kommunerna Lidingö, Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt retursystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK