...
Brittisk aluburk med former från pubens klassiska ölglas
Den nya aluminiumburken ReCANize har lånat sina former från ett traditionellt pubglas.

Brittiska tryck- och förpackningsföretaget SaucePM har utvecklat en dryckesburk i aluminium där man överfört linjerna i ett klassiskt ölglas till burkens former.
SaucePM skriver att den annorlunda formen på dryckesburken ger en ergonomiskt fördelaktig form, som gör det enklare och angenämare att bära, hålla och dricka ur burken. Dessutom ger formen ett väsentligt ökat säljvärde för produkten genom att skilja sig från andra dryckesburkar på butikshyllan.


Dryckesburken, som fått namnet ReCANize, har nyligen lanserats och SaucePM söker nu kunder inom dryckesbranschen, som är intresserade av den nya burken.

Förhoppningen är att den specialformade burken ska konkurrera med och kanske ersätta konventionella ölglas i glas eller plast på barer och pubar. Med en form som så exakt efterliknar ett ölglas kan konsumenten få samma upplevelse som att dricka ur glas- eller plastglas, samtidigt som man får aluminiumburkens alla fördelar, skriver SaucePM i ett pressmeddelande.

”Användning av ölglas av plast är vanligt vid offentliga evenemang, men inte alltid så uppskattade av konsumenterna. ReCANize med sitt enkla men ändå effektiva format kan ändra på det!”, säger SaucePM:s VD Neil Shackleton.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesburkar Dryckesförpackningar förpackningsdesign Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK