...
Huhtamäki ökar sin kapacitet inom foodservice-produkter
Huhtamäki investerar i ny produktionskapacitet i fabriken i tyska Alf, där man bland annat tillverkar dryckesbägare i plast och bioplast för foodservice-sektorn.
”Huhtamäki hade ännu ett starkt år i fjol”, säger koncernchefen och VD:n Jukka Moisio.

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj investerar och ökar sin tillverkningskapacitet i bolagets fabrik i tyska Alf. Investeringen avser kompletterande tillverkningsutrustning för produktion av bland annat dryckesbägare och livsmedelsbehållare av plast och bioplast.
”Det finns en klart positiv trend för mat och dryck ”on-the-go” i Europa och vår enhet i Alf spelar en viktig rol när det gäller tillverkning av vissa viktiga förpackningsprodukter inom foodservice-sektorn. Genom att öka kapaciteten i Alf kan vi säkerställa en smidig leverans och ett bredare utbud av produkter till våra kunder.”, säger Eric Le Lay, ansvarig för Foosdservice Europe-Asia-Oceania hos Huhtamäki.


Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att de nya produktionslinjerna i Alf arbetar med state-of-the-art-teknik och är helt automatiserade samt uppfyller alla krav på hög kvalitet och hög hygien. De nya tillverkningslinjerna beräknas kunna starta produktion under februari i år.

Starkt verksamhetsår 2015
Beskedet om investeringen i fabriken i Alf kommer samtidigt som Huhtamäki presenterar ett mycket gynnsamt bokslut för verksamhetsåret 2015.

Enligt bokslutet ökade försäljningen från 2.236 miljoner euro (drygt 21 miljarder kr) år 2014 till 2.726 miljoner euro (knappt 26 miljarder kr) under fjolåret. 
Rörelseresultatet (EBIT) ökade med hela 36 procent, från 175 miljoner euro år 2014 till 238 miljoner euro i fjol.

”Huhtamäki hade ännu ett starkt år i fjol och vi är nöjda med den stadiga förbättringen av lönsamheten, vilket också visar sig i ett rörelseresultat som är all-time-high. Vårt affärssegment Flexible Packaging har gjort stora framsteg, både organiskt och genom uppköpet och integrationen av indiska Positive Packaging i Huhtamäki”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i sin kommentar till årsbokslutet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast bokslut Dryckesförpackningar Ekonomi foodservice Huhtamäki Plast Plastförpackningar Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK