...
Examensarbete om materialets skiftande identitet prisbelönas
Hanna Skoglund, t,v, och Anna Nilsson fullt fokuserade under arbetet.
Marie-Claude Béland är en av TechMark Arenas handledare på Innventia.

Bo Rydins Stiftelse tilldelar priset Bästa examensarbete 2015 till Anna Nilsson och Hanna Skoglund. I centrum står två champagneflaskor i material som kommunicerar antingen lyx eller lekfullhet. Arbetet genomfördes som en del i Innventias exjobbsskola TechMark Arena 2015.

Innventia har utvecklat ett biobaserat textilliknande PLA-papper med potential att användas i ett brett spektrum av tillämpningar. Annas och Hannas projekt ”Material Identity Crisis” som huvudsakligen handletts av Siv Lindberg och Hjalmar Granberg, kretsade kring materialets tekniska och upplevda egenskaper och möjligheter för en förpackningslösning.

Baserat på olika omvandlingstekniker skapade studenterna en böjd kartong som bas för två demonstratorkoncept med diametralt olika uttryck. Demonstratorerna i form av skal till champagneflaskor visade hur materialet antingen kan kommunicera ”lekfullhet” eller ”lyx”.

”Det är jättekul att vi har tilldelats detta pris och att demonstratorerna har uppmärksammats. Examensarbetet på Innventia var ett bra avslut på vår utbildning, där vi fick chans att applicera våra kunskaper inom produktutveckling på för oss nya områden som papperstillverkning och materialidentitet. Det var speciellt kul att få arbeta med flera olika arbetsområden parallellt och att knyta ihop allt i en gemensam slutprodukt. Det var spännande att se hur Innventia arbetar med produktutveckling, där demonstratorer blir ett viktigt verktyg för att visualisera forskningen”, säger Anna och Hanna.

Det material, som Anna Nilsson och Hanna Skoglund använt i sitt examensarbete, ingår i en materialfamilj, som utnämnts till en av de mest innovativa produkterna inom pappers- och massaindustrin.av CEPI, Confederation of European Paper Industries.

Innventias exjobbsskola TechMark Arena står för ett helt nytt sätt att leda exjobb.

”Med ett gemensamt tema och ett gemensamt team av handledare genomfördes sex examensarbeten under 2015 med syfte att överbrygga gapet mellan forskning och marknad. Vi är stolta över samtliga examensarbeten och mycket glada för priset som Anna och Hanna belönats med”, säger Marie-Claude Béland som varit en av TechMark Arenas handledare på Innventia.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-19

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK