...
Arsenalproffsets hemlighet: En pionjär inom bioplaster!
Mathieu Flamini gjorde 19 mål för sitt Arsenal förra säsongen - och vid sidan av planen är han en stor miljökämpe och en framgångsrik företagare inom bioplastområdet..!

Mathieu Flamini, fotbollsproffs i engelska Arsenal, har i flera år hållit tyst om sin hemlighet, men nu är det avslöjat: Han har startat ett bioplastföretag i Italien, som sägs vara ett av de första att massproducera s.k. levulinsyra, som kan användas för tillverkning av bioplaster och biobränslen.

Tillsammans med gode vännen och studiekamraten Pasquale Granata  startade Mathieu Flamini år 2008 företaget GF Biochemicals, medan han var proffs i italienska Milan.

”Jag har alltid varit nära naturen och berörts av miljöfrågor, klimatförändringar och global uppvärmning. Jag och Pasquale har samma idéer och värderingar och vi kände att vi ville göra något åt problemen. Och när vi upptäckte hur levulinsyra kan användas till gröna produkter, så bestämde vi att starta ett företag för tillverkning av denna produkt”, berättade Mathieu Flamini för brittisk press, när hans ”hemlighet” blev offentlig i slutet av förra året.

Under åren sedan starten av GF Biochemicals har Mathieu Flamini spenderat miljontals kronor av sina inkomster som fotbollsproffs på forskning, tester, löner, etc. och hela tiden har han hållit tyst om sitt företag och sitt miljöengagemang! Ingen har väl kunnat ana att den framgångsrike mittfältaren, som i fjol gjorde inte mindre än 19 mål för sitt Arsenal, vid sidan av planen var en glödande miljökämpe och en framgångsrik företagare inom bioplastområdet...

I dag har GF Biochemicals – GF står för Granata- Flamini – växt och etablerat sig som en viktig producent av bioplastråvaran levulinsyra. Företaget ligger i Caserta, norr om Neapel, och har cirka 80 anställda. Dessutom har man kontor i Holland och har i dagar också etablerat sig på USA-marknaden genom att köpa upp bioplasttillverkaren Segetis Inc. i Golden Valley, Minesota. Segetis tillverkar bioplastbaserade mjukgörare, som bland annat används i flexibla PVC-produkter.

”Vi har öppnat en ny marknad och den har ett potentiellt värde av 20 miljarder pund!”, kommenterar Mathieu Flamini sitt ägarskap i GF Biochemicals i en intervju med engelska Sun.

---------------------------------------------------
Info 1): Levulinsyra är en organisk förening, en så kallad ketosyra, som tekniskt framställs ur bland annat träavfall. Levulinsyra kan användas som råvara för tillverkning av bioplaster och biobränslen, mm.
Levulinsyra har av USA:s energidepartement listats som en av tolv biokemikalier, framställda ur biomassa, som har högst framtida förädlingspotential. (Källor Wikipedia & Kemivärlden Biotech)


Info 2): Mathieu Flamini är född i Frankrike 1984. Han startade sin karriär som fotbollsproffs i franska Olympique Marseille, värvades till Arsenal år 2004 och till Milan 2008. År 2013 återvände han till Arsenal, där han fortfarande spelar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast bioråvara Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK