...
Tvåfärgade danska tråg säljer italiensk mat i UK
Færch Plast har utvecklat ett tvåfärgat tråg i svart och olivgrönt åt brittiska färdigmatsleverantören Greencore.


Danska plastförpackningsföretaget Færch Plast har utvecklat ett tvåfärgat livsmedelstråg i högkvalitativ PET åt brittiska färdigmatsleverantören Greencore. Trågen, som är dekorativt färgade i svart och olivgrönt, används för att lanserar Italieninspirerade färdigrätter hos varuhuskedjan Asda.

Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att trågen är tillverkade i s. k. CPET (Crystalline Polyethylene Terephthalate) och att designen med olivgrön yttersida och helsvart insida ska framhäva fräschheten hos färdigmaten och ge en traditionell men ändå modern italienska ”touch” åt produkterna.

”Våra kunder letar alltid efter innovativa förpackningsdesigns och vi gillar originaliteten hos Færch Plasts tvåfärgade produkter. För den nu aktuella lanseringen hos Asda arbetade vi nära med Færch Plasts team för att utveckla ett tråg som uppfyllde alla krav på kvalitet, funktionalitet och användarvänlighet samtidigt som det hade utmärkta visuella effekter och gav produkterna den eftersträvade italienska looken” ,säger Yvonne Moorhouse, Packaging Innovations Manager hos Greencore.

Færch Plasts tvåfärgade PET-tråg finns i flera olika färgkombinationer, bland annat svart och rött, som Greencore sedan tidigare använder till Asdas traditionella färdigmat. Andra färgkombinationer är exempelvis svart och silver, svart och terrakotta samt creme och salvia.

Trågen finns i flera olika storlekar och former. De klarar temperaturer från -20C till +220C, vilket innebär att de såväl förvaras i frys som användas direkt för uppvärmning i vanlig ugn eller mikrovågsugn.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Færch Plast Livsmedel Livsmedelsförpackningar PET Plast Plastförpackningar Storbritannien tråg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK