...
”Eldigt” namn samlar Heidelbergs digitalpressar
Digitala etikettryckpressen Gallus DCS 340 kommer i fortsättningen att heta Gallus Labelfire.
Heidelberg samlar nu sitt utbud av digitala tryckpressar under den gemensamma beteckningen ”Fire”.

Tyska Heidelberger Druckmaschinen AG samlar nu sitt utbud av digitaltrycksprodukter under det gemensamma samlingsnamnet ”Fire”. Lanseringen av den nya beteckningen kommer att ske i samband med den stora tryck- och grafiska mässan drupa 2016 i Düsseldorf i slutet av maj.
Heidelberg skriver i ett pressmeddelande att man med samlingsnamnet Fire vill öka tydligheten i sitt utbud av produkter och maskiner inom digitaltryck samt öka varumärkets igenkänningsfaktorn hos kunderna.


”Det gemensamma namnet Fire för hela vår digitaltrycksportfölj står för prestanda, dynamik och tillväxt. Vi vill sända ett klart budskap till våra kunder att vi erbjuder ett av de bästa utbuden inom alla typer av digitaltryck i branschen”, säger Jason Oliver, chef för Heidelbergs digitaldivision.

På drupa kommer Heidelberg att presentera fyra Fire-produkter, som visar företagets bredd inom digitaltryck:

Heidelberg Primefire 106, som vi tidigare skrivit om, är en ny press för digitaltryck i pappersformatet B1 (707 x 1000 millimeter).

Heidelberg Versafire CP/CV är det nya namnet på de digitaltrycksprodukter, som tidigare hette Linoprint CP/CV.  Versafire består av digitaltryckpressar för korta produktionsserier och med möjlighet att trycka på flera olika substrat. Systemet lanserades tillsammans med Ricoh år 2011 och har kontinuerligt utvecklats och förfinats sedan dess.

Gallus Labelfire är det nya namnet på Gallus DCS 340, som är en digitaltryckpress avsedd för etikettryck. Pressen, som lanserades i samband med Label Expo i Bryssel i fjol, distribueras av Heidelbergs schweiziska dotterbolag Gallus.

Heidelberg Omnifire 250/1000 är det nya namnet på Heidelbergs 4D-trycksystem och ersätter det tidigare namnet Heidelberg Dimension 250/1000
Heidelberg använder termen ”4D” för att beskriva kundanpassade och flexibla digitala tryck på tredimensionella föremål som bollar, dryckesflaskor och andra massproducerade produkter, framförallt på konsumentproduktområdet. Heidelberg arbetar också på att utveckla Omnifire- maskinerna för att möjliggöra industriella applikationer, exempelvis inom bilindustrin.
Den största pressen i serien – Omnifire 1000 – beräknas lanseras i slutet av detta år.
--------------------------------------
drupa 2016 äger rum i Düsseldorf, Tyskland 31 maj – 10 juni.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck drupa Düsseldorf Heidelberg tryckpress Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK