...
Smarta Supply Chain-lösningar i centrum på årets CeMAT 
Smarta lösningar i försörjningskedjan blir ett tema på årets CeMAT i Hannover.
Andreas Gruchow, styrelsemedlem i Deutsche Messe, informerade om årets CeMAT vid förhandsvisningen i Hannover.

När den tyska stormässan CeMAT 2016 äger rum mellan den 31 maj och 3 juni Hannover, väntas mer än 1.000 utställare från hela världen visa upp det senaste inom intralogistik och supply chain.
Temat för årets CeMAT är ”Smarta Supply Chain-lösningar” och inriktningen kommer att vara på digitalisering och automatisering. Mässan kommer även att bjuda på två integrerade förpackningsmässor.


”Industri 4.0 i en logistisk kontext är trendtemat för den kommande CeMAT-mässan. I framtiden kommer förpackningar, lastbärare och transportmedel att vara utrustade med intelligens och det gör att processerna kan utformas med mycket stor flexibilitet och övervakning. Avgörande konkurrensfaktorer vid hantering av logistikprocesser är hastighet, precision, flexibilitet och tillgänglighet. Förutsättningen för detta är digitaliseringen, som kommer att ge branschen ett lyft”, sade Andreas Gruchow, medlem i styrelsen för Deutsche Messe AG, när CeMAT nyligen hade förhandsvisning i Hannover.

CeMAT ses som en betydande impulsgivare för den globala intralogistikbranschen och på mässan i sommar kommer man att visa hela spektrat av produkter och lösningar för en hållbar och integrerad logistik. Såväl halv- som helautomatiserade lagerlösningar, autonoma maskiner, innovativa industriella truckar, nya hyllsystem, kollaborativa robotar eller IT-system presenteras av utställare från hela världen. 

Parallellt med utvecklingen av logistikprodukter blir programvaror också allt viktigare. Med utställningens nya fokusområde logistik-IT kommer CeMAT att spegla denna utveckling.

”Utan intelligenta eller smarta IT-lösningar skulle logistiken inte längre vara möjlig. IT driver innovationerna inom logistiken, och mobilt Internet och inkludering av slutanvändarna i processkedjan skapar helt nya möjligheter”, sade Andreas Gruchow.

Vid den kommande CeMAT-mässan väntas mer än tusen utställare. Hälften av dessa kommer från länder utanför Tyskland och de viktigaste av dessa länder är Belgien, Kina, Frankrike, Storbritannien, Italien, Nederländerna, Sverige, Spanien och Turkiet.

De största utställningsområdena på CeMAT blir teknikområdena MOVE & LIFT och STORE & LOAD.

För MOVE & LIFT handlar det om innovationer inom materialhanterings- och lyftteknik. Hit räknas såväl industriella truckar, kranar och lyftdon som plattformar, kontinuerliga transportörer och hamnhanteringsteknik. Men inte heller här handlar det längre bara om maskiner, utan desto mer om hur dessa utrustningar kan integreras i den automatiska leverantörskedjan på ett smart sätt i framtiden. 

I området STORE & LOAD står automatiserade lagersystem i centrum. Här visas både kompletta system och hyllsystem, manöverutrustning, pallar, behållare och lastteknik.

På CeMAT kommer även att finnas ett speciellt område för förpackningsteknik och där kommer man även att integrera de både Easyfairs-mässorna ”Empack” och ”Label&Print”. Bland utställarna i detta område återfinns framför allt leverantörer av förpackningsutrustning och -maskiner. På mässan kommer att presenteras moderna lösningar för transportförpackningar, förpackningsmaterial och emballage samt de senaste maskinerna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CeMAT förpackningsmässa Konferenser och mässor logistik Mässor Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK