...
Kapslar och engångsflaskor förbjuds i offentliga Hamburg
Sådan här kaffe- och dryckeskapslar får inte längre köpas in och användas inom den offentliga förvaltningen i tyska Hamburg.

Stadsförvaltningen i Hamburg har infört ett förbud inom den offentliga förvaltningen mot inköp av ”vissa förorenande produkter eller produktkomponenter”. Förbudet omfattar bland annat ”utrustning för varma drycker där portionsförpackningar används” – dvs. de allt populärare kaffe- och andra dryckeskapslarna. Stadsförvaltningen har även förbjudit inköp av drycker i engångsflaskor samt engångstallrikar...

”Dryckeskapslar är inte enkla att återvinna, eftersom de oftast är tillverkade i blandningar av plast och aluminium”, förklarar Jan Dube, talesman för Hamburgs miljö- och energidepartement, för brittiska BBC.

De olika förbuden mot kaffekapslar, engångförpackningar, mm. finns inskrivna i en 150-sidig guide, som ger anvisningar till hur staden Hamburgs pengar ska användas och hur stadens myndigheter och offentliga organ ska iakttaga miljöanpassad ”grön” upphandling. I guiden fastslås även att år 2020 ska minst hälften av de fordon, som används av Hamburgs centralförvaltning, vara eldrivna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar konsumentförpackningar Miljö Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK