...
Löfbergs lanserar miljönyhet: Komposterbara kaffekapslar
Löfbergs komposterbara kaffekapslar finns i fem olika smaker. Kapslarna passar till alla Nespressomaskiner.

Nu kan alla njuta ett riktigt gott kapselkaffe med gott samvete. Det är kafferosteriet Löfbergs som lanserar en efterlängtad miljönyhet: en helt växtfiberbaserad komposterbar kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor. Kapslarna används i Nespressomaskiner ® och finns i fem olika smaker. 

”Detta är givetvis en nyhet vi är extra stolta över. Dagens konsumenter ställer höga krav på både smak och miljö och med vårt mål att vara det mest hållbara kaffebolaget i Europa är det vårt ansvar att leda utvecklingen till mer hållbara produkter och lösningar,” säger Lars Appelqvist, VD på Löfbergs. 

När konsumenten har laddat sin Nespressomaskin med en kaffekapsel och kaffet är klart är det bara att sortera den använda kapseln som kompost tillsammans med matrester, potatisskal och annat bioavfall.

”Kapslarna tillverkas av fiber från sockerrör och sockerbetor och sorteras som bioavfall. De bryts ner och förvandlas till matjord på bara 12 veckor under rätt förhållanden”, säger Eva Eriksson, hållbarhetschef på Löfbergs.

Den nya komposterbara kaffekapslen har Löfbergs utvecklat tillsammans med nederländska Advanced Technology Innovations (ATI).

”Den stora utmaningen var att utveckla kapseln, så att den verkligen bevarar alla de smaker, som finns i kaffet, utan att kräva en massa onödigt emballage. Men det har vi löst nu. Det gör att vi kan erbjuda en komposterbar kapsel med riktigt gott kaffe, och dessutom i en väldigt liten och resurseffektiv förpackning”, säger Eva Eriksson. 

Löfbergs nya komposterbara kapslar kommer inom kort att kunna köpas på Löfbergs Stockholm på Kungsgatan 3, Rosteriet i Karlstad och Löfbergs webbshop samt hos kedjorna SIBA och Mediamarkt.

PS. I går berättade vi att stadsförvaltningen i tyska Hamburg förbjudit upphandling av bland annat kaffe- och andra dryckeskapslar inom stadens myndigheter och offentliga organ. Kapslarna är svåra att avfallssortera, menar man, och de är inte förenliga med Hamburg stads policy att tillämpa miljövänlig ”grön” upphandling.
Uppenbarligen har de styrande i Hamburg inte känt till Löfbergs komposterbara kapslar – då hade man kanske kommit på andra tankar.
Läge för Löfbergs sälj- och PR-avdelning att ta en liten utflykt till trivsamma Hamburg kanske..?


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-02-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avfallshantering Biomaterial konsumentförpackningar Löfbergs Miljö

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK