...
Bakpotatis on-the-go förpackad i mikrosäker “kartongbägare”
Ett nytt on-the-go-koncept: en bakpotatis i kartong/plast-bägare, som kan tillagas i mikrovågsugn och ätas ur förpackningens förslutningslock tillsammans med en medföljande dipsås...

Här är ett annorlunda on-the-go-koncept: en 250 grams bakpotatis, som tillagas i mikrovågsugn, och äts med en integrerad gaffel och en medföljande dipsås. Allt förpackat i en bekväm kartongbägare med plastlock!
Konceptet är framtaget av franska företaget Parmentine och förpackningen är utvecklad och tillverkad av österrikiska
Greiner Packaging.

De speciella bägarna, som består av en kombination av kartong och polypropen, kallas K3® och tillåter att den förtvättade och bakfärdiga potatisen kan tillagas direkt i bägaren i mikrovågsugn. Bägarens kartongskikt skyddar värmen från potatisen från att tränga ut till ytan och gör att konsumenten kan äta sitt mellanmål direkt ur förpackningen. Bägaren är dessutom försedd med ett litet fönster, vilket gör att konsumenten kan se produkten innan köp.

På toppen av bägaren finns en liten plastbägare med dipsås och bägaren är sedan försluten med ett transparent plastlock, i APET, vilket också fungerar som ”matskål”. En liten plastgaffel är också integrerad i förpackningens plastlock.

Såväl bägare som förslutningslock tillverkas genom varmformning, varefter bägaren förses med ett yttre skikt av tryckt och värmeskyddande kartong.

”Kombinationen av kartong och plast gör våra K3®–bägare mycket populära. Det är inte bara att bägarna känns och ser bra ut, de tilltalar dessutom miljömedvetna konsumenter, genom att mängden plast reducerats. Det var också dessa fördelar, som fick Parmentine att bestämma sig för våra bägare”, säger Kenneth Boldog, europeisk försäljningsdirektör hos Greiner Packaging.

Produkten finns för närvarande hos detaljhandelskedjor i Frankrike och Tyskland och ska inom kort även introduceras i Storbritannien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Greiner Packaging Kartong Livsmedel Livsmedelsförpackningar PET Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK