...
Dags att rösta på din favorit i Stora Ensos designtävling
Ett av många bidrag som tävlar om juryns och allmänhetens gunst i Stora Enso Recreate Packaging: Konfektförpackningen ”Blå” – där varje triangel innehåller en exklusiv chokladbit.

”En fransk chokladresa” kallas den här konfektförpackningen, där ett antal chokladbitar bildar Frankrikes karta...

En förpackning avsedd för de allt populärare små franska bakverken ”macaroon”...

Stora Ensos designtävling Recreate Packaging börjar gå mot sitt slut och det är dags att välja vilket av bidragen som ska vinna Public Choice Award. Kandidaterna presenteras på tävlingens webbplats och du kan rösta fram till den 30 mars 2016.
Recreate Packaging har väckt stort intresse bland designstudenter och professionella designers och även i sociala medier. Bidragen finns nu på webbplatsen och vem som helst kan rösta på sin favorit. Förutom Public Choice kommer tävlingens jury att utse en vinnare i studentkategorin och en i proffskategorin. Prisutdelningen sker den 11 maj 2016 i New York i samband med Luxe Pack New York.


Recreate Packaging arrangeras av Stora Enso och har sedan 2012 fungerat som en framgångsrik plattform för innovativ, förnybar förpackningsdesign. Årets upplaga av tävlingen fokuserar på tre användningsområden inom lyxförpackningar: parfym och kosmetika, champagne och lyxsprit samt choklad och konfektyr.

Kartongmaterialen som används är bland annat Ensocoat, CKB och Performa Brilliance, som tillverkas av Stora Enso - och utmaningen är att få ut det mesta möjliga av kartongens taktila egenskaper i lyxförpackningar.

”Lyx handlar inte bara om själva produkten utan om hela upplevelsen av förpackningen den kommer i. Verklig lyx är inte bara något man ser, utan även något man kan känna. Därför är känseln den viktigaste inspirationen bakom årets tema - Luxury is Tactile.”


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK