...
Storaffär inom märkning: CCL köper Checkpoint
”Vi har under många år beundrat Checkpoint Systems och deras teknikdrivna märkningslösningar”, säger CCL:s koncernchef Geoffrey Martin.

En ny storaffär på etikett- och märkningsområdet har nyligen offentliggjorts: Etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries Inc. har träffat en överenskommelse om att förvärva företaget Checkpoint Systems, som är en ledande utvecklare och tillverkare av avancerade RF- och RFID-baserade märkningslösningar för detaljhandeln och klädindustrin.

CCL har förbundit sig att betala 10,15 US-dollar per aktie för Checkpoint Systems, vilket innebär en total köpesumma på cirka 556 miljoner dollar (drygt 4,7 miljarder kronor). Transaktionen har enhälligt godkänts av båda bolagens styrelser och affären förväntas vara genomförd i mitten av 2016.

”Vi har under många år beundrat Checkpoint, som byggt upp en unik och världsledande position med sina teknikdrivna etikett- och märkningslösningar till detaljhandeln och klädindustrin. Vi är mycket glada att kunna välkomna Checkpoints mycket erfarna experter till CCL, där de kommer att fortsätta att fokusera på att utveckla smarta etiketter”, säger CCL:s VD och koncernchef Geoffrey T. Martin.

Checkpoint Systems har 46 leveransenheter och 21 tillverkningsenheter i 29 länder. Bolagets redovisade omsättning för det senaste verksamhetsåret, vilket avslutades 27 september i fjol, var 820 miljoner US-dollar (ca 7 miljarder kronor).

CCL Industries har sitt huvudkontor i kanadensiska Toronto, medan Checkpoint Systems har huvudsäte i lilla Thorofare i New Jersey, USA.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK