...
Metsä Boards knivförpackning tilldelades en iF Design Award
Metsä Boards förpackning för Victorinox räddningsverktyg har vunnit pris igen.
Cyril Drouet och Risto Auero gladdes åt Metsä Boards iF Design Award 2016.

Finska Metsä Boards kreativa förpackning för Victorinox räddningsverktyg har prisats igen, den här gången i form av en iF Design Award för konsumentförpackningar. Den unika och innovativa förpackningen skapar en annorlunda upplevelse, då öppnandet simulerar Victorinox-knivens öppningsmekanism.

Metsä Board fick i uppdrag av Victorinox China att skapa en ny förpackning för deras räddningsverktyg, vilket används av professionell räddningspersonal. Genom att betona förpackningens struktur och visuella design hittade man ett sätt som skapar maximalt visuell uppmärksamhet. Kartongen Carta Elega valdes för dess styvhet och släta yta, vilket ger lådan en lyxig känsla samtidigt som den är lätt och hållbar

Förpackningen har en skarp och ren utformning med skarpa och väldefinierade horn utan överlappande hörnveck, vilket gör att den står ut från traditionella lådor. Sidopanelerna kan tryckas separat med budskap specifika för respektive marknad. Till förpackningen används inget lim, vilket bidrar till Victorinox hållbarhetsmål och värderingar.   

”Vi är fantastiskt glada över att ha fått en iF Award för denna speciella förpackning” säger Cyril Drouet, Design and Innovation Director hos Metsä Board.

Sedan mer än 60 år är iF Design Award ett kvalitetsbegrepp över hela världen för utmärkt design. Juryn består av internationellt erkända auktoriteter på området och hade i år att bedöma fler än 5.000 bidrag från 53 länder i en rad olika kategorier.

I december tilldelades Metsä Boards Victorinox-förpackning titeln ”Champion of Packaging Printing” i Hong Kong Print Awards 2015.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design falskartong förpackningsdesign förpackningstävling iF Design Kartong Kartongförpackningar Metsä Board

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK