...
Mässan Plastteknik Nordic lockar dansk plastindustri
Thomas Drustrup är VD i danska branschföreningen Plastindustrien.

Plastteknik Nordic, branschmässan för polymerproduktion, industridesign, konstruktion och material, kommer att ha en ökad närvaro från danska plastindustri. Det skriver mässarrangören Easyfairs Scandinavia i ett pressmeddelande. Den danska representationen kommer att vara den hittills största, både vad avser utställare, seminarier och partnerskap.
Plastteknik Nordic arrangeras 13 – 14 april på MalmöMässan  i Malmö.


En färsk rapport från Plastindustrien Danmark från januari visar att plastverksamheter i Danmark ökar i omsättning och att nästan 30.000 danskar idag arbetar med plastproduktion, vilket gör plastbranschen till en av dansk industris största underbranscher.

På mässgolvet på Plastteknik Nordic representeras danska plastindustriella leverantörer i form av exempelvis ENGEL, Aage Vestergaard Larsen A/S, Masentia A/S, Toolpartners mfl. På scen ser vi bland annat Coloplast och Plastindustrien Danmark, som kommer att föreläsa om designprocessen respektive övergripande möjligheter och utmaningar i plastindustrin. Som partners i år ser vi bland annat tidningarna Teknovation och Plastpanorama.

Minst en tredjedel av besökarna på Plastteknik Nordic 2016 väntas komma från Danmark.

Branschföreningen Plastindustriens VD Thomas Drustrup, som kommer att gästa mässan, säger så här om plastbranschens största utmaning i Danmark:
”Företagen kan inte längre enbart ta sina egna nationella förutsättningar i beaktande, utan måste även ta itu med en global agenda, där de inte bara möts av krav från leverantörer, kunder och myndigheter utan också från konsumenter, icke-statliga organisationer och andra intressenter."


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Easyfairs Konferenser och mässor Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK