...
Nya bläck från Domino ger säker märkning av ägg
Med Dominos nya bläck kan såväl vitas som bruna ägg förses med klar och kontrastrik bläckstrålemärkning.

Brittiska skrivar- och märkningsspecialisten Domino Printing Sciences har lanserat två nya bläck, som är godkända för livsmedelskontakt och utvecklade speciellt för direktmärkning på ägg.
Domino skriver i ett pressmeddelande att de nya bläcken är kompatibla med bolagets A420i- och A520i-system och att de vid användning av CIJ-skrivare (kontinuerlig bläckstråleskrift) ger tydligare märkning och högre kontrast än tidigare bläck för äggmärkning. Bläcken kan användas för märkning av såväl vita som bruna ägg.


”Kodmärkning av varje individuellt ägg är ett lagkrav i allt fler länder. Ägg försedda med koder, som gör dem spårbara, etc höjer livsmedelssäkerheten och gör att produkterna kan expoeteras och passera gränser. Sedan 2014 regleras också kodning av ägg av EU-lagstiftning, som gör att konsumenterna ska kunna skilja på ägg som producerats av frigående höns från sådana som producerats av burhöns”, säger Greg Treanor, Product Marketing Manager – CIJ hos Domino Printing Sciences.

Även på marknader, där individuell märkning av ägg inte är lagstadgat, menar Domino att producenter tjänar på att märka varje ägg.

”Individuellt märkta ägg – även sådana som säljs lösa utan förpackning – kan berätta för  konsumenten att detta är produkter som kommer fån en betrodd och tillförlitlig producent”, menar Greg Treanor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Domino Etikett/Märkning Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK