...
Ikonprint blev först med Panorama från Nilpeter
Ikonprints VD Thomas Nielsen inspekterar ett av de första tryckjobben – etiketter till Braunsteins påskbrygd.

Etiketterna till Braunsteins påsköl var bland det första som trycktes i den nya digitala pressen.

Första tryckjobber blev ett verkligt eldprov: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli.

Danska tryckhuset Ikonprint, med säte i Vordingborg meddelar att man blev det första danska tryckföretag, som köpt och installerat den digitala UV-bläckstrålelinjen Panorama från Nilpeter A/S i Slagelse. Satsningen på den digitala sidan är föranledd av ett ökat antal beställningar, vilka gjort det nödvändigt för Ikonprint att öka produktionskapaciteten.

Panorama är en komplett digitallösning från Nilpeter, som består av en antingen en fristående digital tryckpress eller en kombination av den digitala pressen och en konverteringsutrustning. Den digital pressen bygger på beprövad bläckstråleteknik och har ett enkelt och intuitivt användargränssnitt, som presenteras på en 42 tums pekskärm i färg.

De första testkörningarna, som Ikonprint gjorde med den nya digitala pressen från Nilpeter, visade så bra tryckresultat, att man beslöt att skippa vidare testtryck och gå direkt på sina två första tryckbeställningar: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli, norr om Köpenhamn, samt etiketter till brygghuset Braunsteins ekologiska påskbrygd.

Utöver tivoliarmband och öletiketter kommer Ikonprint att producera etiketter till målarfärg, vin och sprit samt kosmetika i den nya digitala pressen.

”Förutom den uppenbara fördelen av att ha tillverkaren nära vår anläggning, så gjorde den höga tryckkvaliteten och det smarta arbetsflödet det enkelt för oss att välja Nilpeter”, kommenterar Ikonprints VD Thomas Nielsen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning Ikonprint Nilpeter öl tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK